Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea salută ardelenii! Primarul Mariana Gâju i-a surprins pe locuitorii comunei Băişoara chiar de ziua lor

ro

21 Aug, 2014 00:00 2937 Marime text
La finele săptămânii trecute, o delegaţie a comunei Cumpăna s-a aflat la Sibiu, unde a reprezentat ţinutul Dobrogei în cadrul Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare. Ansamblul de dansuri „Româncuţa“, dar şi dansatori din comunitatea turco-tătară, alături de vrednicele gospodine ale comunităţii, în frunte cu primarul, economist Mariana Gâju, au făcut o figură frumoasă la evenimentul organizat la Muzeul Astra din Sibiu. După ce au plecat de la Sibiu, ambasadorii de seamă ai comunei Cumpăna au poposit o vreme şi în comuna clujeană Băişoara. De la eveniment nu a lipsit nici fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Cluj. Aici, primarul s-a alăturat tuturor localnicilor, care au sărbătorit cu mare fast „Ziua comunei Băişoara” pe data de 17 august.

Marea surpriză a fost oferită de prezenţa Ansamblului artistic „Româncuţa” din comuna Cumpăna, ansamblu însoţit de primarul localităţii, Mariana Gâju, colegă cu şefa administraţiei publice de la Băişoara în Consiliul Comunelor şi Regiunilor de la Bruxelles. „Ansamblul «Româncuţa» şi gospodinele comunei Cumpăna au transmis mesajul celor 15.000 de locuitori ai comunei, prin dans şi prin intermediul preparatelor tradiţionale dobrogene oferite. Comuna Băişoara este înfrăţită cu comuna Cumpăna. Şi noi am avut parte de surprize la Ziua comunei Cumpăna din partea doamnei primar Minodora Luca“, a declarat Mariana Gâju.

Ansamblul „Româncuţa” a prezentat, pe asfaltul din vecinătatea monumentului din centrul localităţii, câteva dintre cele mai frumoase jocuri populare dobrogene, aplaudate cu generozitate de sutele de spectatori, încântaţi de prestaţia dansatorilor. Cu ocazia evenimentului dedicat Zilei comunei Băişoara, primarul Minodora Luca a ţinut să le mulţumească celor prezenţi, oferindu-le un mic simbol al prieteniei şi recunoştinţei. Primarul comunei Cumpăna şi totodată prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, Mariana Gâju, a primit o diplomă de excelenţă din partea primarului de la Băişoara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii