Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deszăpezirea şi estetica rutieră, priorităţi CJC la finanţare

ro

29 Oct, 2015 00:00 1506 Marime text


Consilierii judeţeni se reunesc astăzi în şedinţa ordinară a lunii octombrie. 34 de proiecte de hotărâre îşi aşteaptă verdictul. Printre ele, şi proiectul privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2015 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).
 
Responsabilă de executarea şi îndeplinirea programului este Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Conducerea regiei a fost recent revigorată cu forţe proaspete şi, în consecinţă, trebuie pusă la treabă… chiar dacă vremea se răceşte şi, în scurt timp, lucrările la drumuri nu vor mai putea fi executate în condiţii optime. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir.


 
Potrivit expunerii de motive, pe parcursul punerii în practică a Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2015 finanţate din bugetul CJC, „au apărut elemente noi care au determinat operarea unor modificări în program“. Aşa se face că la bugetul alocat pentru anul în curs au mai fost adăugate 4.645 mii lei, iar acum, consilierii judeţeni trebuie să voteze această suplimentare.
 
Iniţiatorul proiectului de hotărâre a menţionat că 100 mii lei ajung la „plombări îmbrăcăminţi rutiere“, 500 mii lei au fost prevăzuţi pentru „estetica rutieră“, alte 3.600 mii lei revin „lucrărilor de deszăpezire“, iar alte 45 mii lei se îndreaptă spre „covoare bituminoase“. Suplimentări se fac şi la capitolul „amenajare acostamente“ - 150 mii lei, dar şi pentru „refacere podeţe după inundaţii“ - 250 mii lei.
 
Interesant este faptul că ultima „rectificare bugetară“ pentru acest program s-a făcut luna trecută, mai precis în şedinţa CJC din 15 septembrie, prin votul unanim al celor 29 de consilieri judeţeni prezenţi. Atunci, suplimentarea aprobată a fost de 8.080 mii lei. În septembrie, suma alocată pentru „lucrări de deszăpezire“ a fost diminuată cu 898,89 mii lei, dar s-a suplimentat cu 8.976,89 mii lei la lucrările pentru „covoare bituminoase“. Acum, deşi s-au luat de la deszăpezire peste 890 mii lei, se „întorc“ 3.600 mii lei, iar la „covoare bituminoase“ se mai dau ceva bani (45 mii lei).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii