Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu „toate pânzele sus“ pentru o nouă investiţie Elevii din Viişoara vor învăţa într-o nouă şcoală. S-a dat ordinul de începere a lucrărilor

ro

01 Oct, 2015 00:00 3061 Marime text
Elevii din satul Viişoara, comuna Cobadin, vor învăţa într-o şcoală nouă. Deşi sediul vechi al şcolii a fost de asemenea reabilitat, cei mai mici locuitori din Viişoara vor învăţa într-o încăpere complet nouă şi ultramodernă. Licitaţia pentru construcţia noii şcoli de la Viişoara s-a încheiat, iar Setconstruct SRL, din Constanţa, se va ocupa de acest proiect. Săptămâna trecută, a fost semnat contractul de execuţie. „Acum vom da ordinul de începere a lucrărilor. După demolarea clădirii vechi a unităţii de învăţământ, constructorul se va apuca să construiască imobilul nou. Valoarea lucrării este de circa 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul va fi sprijinit cu bani de la Ministerul Dezvoltării“, a declarat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, pentru ZIUA în Judeţ.
 
Din cele cinci oferte depuse, cea câştigătoare a fost a firmei Setconstruct, care a licitat 2.519.925,92 de lei pentru acest proiect, estimat iniţial la o valoare de 3.983.385 de lei. „Vorbim de un proiect mare, atât ca perioadă de execuţie, cât şi ca sumă, dar noi sperăm să fie gata în scurt timp. Avem prospectat ca în 2017 să fie gata, dar poate se va întâmpla chiar mai curând. Copiii au fost deja mutaţi în alte săli de clasă, o parte în corpul nou de şcoală şi o parte în sediul unde funcţionează grădiniţa, în fostele birouri ale CAP-ului. Sediul acela a fost de asemenea modernizat. Deşi sunt spaţii mai mici, copiii au totuşi condiţii bune de învăţare“, a explicat primarul comunei Cobadin.
 
200 de elevi vor beneficia de noua construcţie, care va avea dotări de ultimă generaţie. „Anul acesta, avem banii care ne-au fost alocaţi de la Ministerul Dezvoltării, 1.100.000 de lei. Noua clădire va fi dotată cu toate cele necesare şi va avea o suprafaţă utilă mai mare decât imobilul vechi. Şcoala va avea grupuri sanitare, centrală termică, săli de clasă, magazii, cancelarie şi o suprafaţă construită mult mai generoasă decât vechea clădire“, a explicat Cristian Telehoi.
 
Şi pentru a fi sigur că investiţia va fi făcută cu simţ de răspundere, primarul va avea mereu pe cineva care să supravegheze îndeaproape ce se întâmplă pe şantier. „Este un proiect de suflet, pentru că şi eu am învăţat în şcoala din Viişoara. Va avea şapte săli de clasă, laborator, sală de clasă pentru clasa 0, încălzire centrală şi toalete în interior. Va fi o unitate şcolară care, credem noi, va deveni o emblemă pentru localitate“, a conchis Telehoi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii