Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu girul Consiliului Local Murfatlar Noi alocări bugetare pentru învăţământ şi cheltuieli materiale

ro

06 Oct, 2016 00:00 1881 Marime text


Consilierii orăşeneşti din Murfatlar au fost convocaţi în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi a întrunirii au fost incluse zece proiecte de hotărâre, iniţiate de primarul urbei, Valentin Saghiu, şi aprobate de membrii Consiliului Local (CL) Murfatlar.
 
Primul proiect girat de aleşii din CL Murfatlar a vizat o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs pentru suma de  23.814.681 de lei şi lista de investiţii, anexă a bugetului local, prin HCL nr, 72 / 31.08.2016. Potrivit viceprimarului oraşului Murfatlar, Ilie Manea, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli „a avut în vedere adresa nr. 5896 din 15.09.2016 de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, privind stabilirea prevederilor sumelor defalcate din TVA, valabile pentru primele trei trimestre ale anului 2016, în vederea operării modificărilor ce se impun în bugetul de venituri şi cheltuieli, astfel, se adaugă suma de 104.000 de lei la cheltuieli de personal, cap. 65.00 «Învăţământ», reprezentând 5% din hotărâri judecătoreşti pentru persoane pensionate în perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011“.
 
De asemenea, Primăriei Murfatlar i-a fost repartizată suma de 135.000 de lei pentru finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică a sectoarelor cadastrale din cadrul localităţii. Aceeaşi rectificare bugetară aprobată de consilierii locali a impus şi efectuarea unor alocări financiare pe capitolele „Autorităţi publice“, „Învăţământ“, „Cultură, recreere şi religie“. Concret, au fost distribuite diverse sume (5.000 de lei la „Autorităţi publice“, 80.000 de lei la „Învăţământ“ şi 15.000 de lei la „Cultură, recreere şi religie“) pentru acoperirea unor cheltuieli materiale curente.

Modificări în lista de investiţii

Potrivit hotărârii CL Murfatlar aprobate în ultima şedinţă ordinară, a fost modificată lista de investiţii aferentă bugetului de venituri şi cheltuieli, pentru care s-a realizat o suplimentare cu 524.000 de lei, sumă ce a fost retrasă de la capitolul „Transporturi“, subcapitolul „Străzi, cheltuieli de capital“. Fondul respectiv a fost repartizat astfel: 14.000 de lei au fost distribuiţi pentru întocmirea proiectului „Amenajare acces şi parcări pentru CNIPT Murfatlar“, faza SF+PT+DDE+CS; 100.000 de lei pentru execuţie „Amenajare acces şi parcări pentru CNIPT Murfatlar“; 370.000 de lei pentru execuţie „Amenajări exterioare şi branşament apă - canalizare pentru locuinţe colective pentru tineret tip ANL cu două tronsoane cu 24 de unităţi de locuit”,  situate pe strada Al. I. Cuza, iar 40.000 de lei au fost alocaţi în vederea achiziţionării unui autoturism Dacia Logan, prin cumpărare cu vouchere.

Alte decizii ale CL Murfatlar

În cadrul şedinţei ordinare a lunii precedente, consilierii locali din Murfatlar au aprobat atribuirea de denumiri unor străzi noi din oraş, precum şi desemnarea unor reprezentanţi ai CL Murfatlar în Consiliul de Administraţie al Școlii Gimnaziale „Adrian V Rădulescu“ şi în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Murfatlar pentru anul şcolar 2016-2017.
 
Ultima decizie a aleşilor locali a vizat revocarea HCL nr. 83/31.08.2016 şi desemnarea unei persoane care să reprezinte interesele UAT Murfatlar în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Dobrogea“. Potrivit viceprimarului Ilie Manea, până acum reprezentant al oraşului în ADI „Dobrogea“ a fost el, dar acum, prin votul consilierilor, interesele localităţii vor fi reprezentate de către primarul Valentin Saghiu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii