Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă asfaltările la Kogălniceanu Reţeaua de electricitate, deviată pentru construirea unei grădiniţe (galerie foto)

ro

14 Apr, 2016 00:00 2695 Marime text


În ultima vreme temperaturile au crescut simţitor, ceea ce a făcut să se reia lucrările de modernizare şi asfaltare a străzilor din localitatea Mihail Kogălniceanu. Astfel, administraţia are în plan finalizarea asfaltării pe străzile Unirii - tronsonul doi şi Călugăreni - tronsonul unu.
 

„Constructorii au venit încă de luna trecută, dar au aşteptat să mai crească puţin temperaturile, ca noul asfalt turnat să nu se degradeze. Zilele acestea, se toarnă rigolele de scurgere, după care urmează stratul doi de asfalt. Şi pe bulevardul Pandurii echipele de constructori mai au de asfaltat doar rigola care duce apele fluviale la ieşirea din localitate“, a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.


Consiliul Local Kogălniceanu şi Primăria Kogălniceanu au în plan şi pavarea a doi kilometri de trotuare şi amenajarea unei parcări la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Mircea cel Bătrân, ambele din localitatea Mihail Kogălniceanu. De asemenea, în această primăvară, dispensarul medical din comună şi căminul cultural din satul Piatra vor fi supuse reparaţiilor şi igienizării. Toate aceste proiecte vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local, conform reprezentanţilor administraţiei locale.

O nouă grădiniţă, la start

Un alt proiect aflat pe agenda de lucru a  autorităţii publice locale vizează construirea unei grădiniţe cu program prelungit în localitatea Mihail Kogălniceanu. Documentaţia aferentă proiectului este aproape gata, urmând ca, zilele următoare, acesta să fie depus pentru obţinerea de finanţare europeană. Numai că proiectul a întâmpinat mici probleme. Pe terenul pe care ar urma să fie construit viitorul spaţiu de învăţare şi recreere pentru cei mici există mai mulţi stâlpi ai reţelei de electricitate din comună. Pentru ca lucrurile să meargă bine, administraţia locală face eforturi pentru devierea reţelei de electricitate de pe acel teren, cu sprijinul companiei de furnizare a energiei electrice, Enel Constanţa. Pentru proiectul viitoarei grădiniţe, administraţia susţine că a pregătit toată documentaţia şi anunţă că va solicita fonduri europene în valoare de 1,5 milioane de euro.

În atenţia administraţiei locale se mai află şi trei proiecte derulate pe fonduri europene, în care Primăria Kogălniceanu este asociată cu alte trei unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.
 

„Mai suntem implicaţi în trei proiecte transfrontaliere, toate pe asistenţă socială. Într-unul suntem asociaţi cu localităţile Crucea şi Siliştea, pentru care vom organiza cursuri de asistenţi sociali. În cel de-al doilea proiect suntem asociaţi cu Lumina, pentru predarea unor cursuri destinate persoanelor aflate în situaţii de risc. În cel de-al treilea proiect, suntem asociaţi cu localitatea Nicolae Bălcescu şi vom construi un centru multifuncţional pentru persoanele aflate în situaţii de risc“, a conchis primarul Ancuţa Belu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii