Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Pantelimon va construi un centru after school pentru copiii din familiile fără posibilităţi materiale

ro

05 Dec, 2016 00:00 3371 Marime text
Aflată la aproape 60 de kilometri distanţă de Constanţa, comuna Pantelimon a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare continuă. Totuşi, administraţia s-a confruntat cu problema migrării tinerilor dinspre localităţile pe care le are în grijă spre municipiul-capitală de judeţ, Constanţa. Pentru a stopa fenomenul migraţiei, autorităţile au întocmit o listă de investiţii şi de proiecte necesare în comună. Introducerea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, construcţia unui centru after school şi asfaltarea principalelor artere sunt doar câteva dintre proiectele aflate în lucru în comună în această perioadă.
 
Primul punct de pe lista cu priorităţi a Primăriei Pantelimon vizează implementarea proiectului privind asfaltarea străzilor din localitatea Pantelimonul de Sus, lucrări demarate în luna septembrie. În plină desfăşurare se află şi proiectul privind introducerea reţelelor pentru furnizarea de apă potabilă şi canalizare către toate cele cinci localităţi arondate unităţii administrativ-teritoriale Pantelimon. De asemenea, potrivit proiectului, în fiecare sat va fi amplasată câte o staţie de epurare, muncitorii lucrând deja în acest sens. Pentru ca proiectul să prindă contur, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat nu mai puţin de 54 de milioane de euro comunei Pantelimon, în urmă cu doar câteva luni.
 
Pe agenda administraţiei locale se află şi construirea unui centru after school, destinat copiilor care provin din familii defavorizate. Autorităţile locale au finalizat documentaţia proiectului şi au depus solicitare pentru finanţare europeană, întrucât în România nu au găsit fondurile necesare. Dacă centrul va primi undă verde de la specialiştii Uniunii Europene, 20 de copii vor începe o viaţă nouă. Aceştia vor putea studia şi se vor recrea într-un imobil construit la cele mai înalte standarde. Pe lângă aceste beneficii, micuţii vor primi şi o masă caldă zilnic, asigurată din bugetul local. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii