Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Cobadin ajunge în „era“ Poliţiei Locale Ofertă greu de refuzat pentru viitorii poliţişti locali - locuinţă de serviciu

ro

17 Sep, 2015 00:00 7296 Marime text
Cobadin nu este o localitate care să iasă în evidenţă în ceea ce priveşte incidenţa infracţionalităţii, dar, fiind comuna cu cel mai mare număr de locuitori din judeţul Constanţa, aleşii locali au decis că este timpul pentru înfiinţarea Poliţiei Locale. Ideea este una de interes pentru toată lumea: pentru autoritatea publică locală, care va avea mai multă linişte în ceea ce priveşte cazurile de violenţă, în timp ce localnicii se vor simţi mai în siguranţă. Nu în ultimul rând, pentru câţiva tineri (dar nu numai) sunt create locuri de muncă.
 
Pentru a îmbunătăţi reacţia autorităţilor şi a cetăţenilor în caz de apariţie a unor evenimente ce privesc ordinea publică sau circulaţia rutieră şi pentru îmbunătăţirea activităţii de verificare şi sancţionare a persoanelor care nu respectă măsurile de gospodărire comunală, s-a decis, în şedinţă de Consiliu Local, înfiinţarea Poliţiei Locale Cobadin. La nivelul comunei, Poliţia Locală se organizează, în condiţiile legii, ca serviciu.
 
Astfel, după cum a explicat primarul Cristian Telehoi, Poliţia Locală Cobadin va avea competenţă în: ordinea, liniştea publică şi paza bunurilor; domeniul circulaţiei pe drumurile publice; disciplina în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; activitatea comercială; evidenţa persoanelor. Gospodarul-şef al comunei ne-a declarat, cu privire la acest aspect: „Înfiinţarea Poliţiei Locale vine în completarea măsurilor luate de Consiliul Local şi Primăria Cobadin pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor. Serviciul Poliţiei Locale va avea, cel puţin pentru început, opt posturi“.
 
Astfel, conform legii, pentru ocuparea funcţiilor publice vacante, se organizează concurs, în condiţiile legii. Cei care vizează un astfel de post au avut la dispoziţie trei săptămâni, începând cu 20 august, pentru a se pregăti şi a depune dosarele. Miercuri, 23 septembrie, este programată proba scrisă a concursului, care se va desfăşura de la ora 10.00, la sediul Primăriei din strada Primăverii nr. 2. Pe 25 septembrie, de la aceeaşi oră, este programată proba interviului.
 
„Căutăm o persoană care să ocupe funcţia de conducere de şef Serviciu, clasa I. De asemenea, am creat în organigramă posturi pentru patru funcţii publice de execuţie, clasa a III-a , grad profesional principal. Alte două funcţii publice sunt pentru cei care au gradul profesional asistent şi alte două pentru debutanţi. Astfel, putem spune că ne bucurăm că, în acest mod, creăm două funcţii publice pentru tinerii absolvenţi de liceu care nu au mai lucrat în acest domeniu până acum“, a declarat primarul Cristian Telehoi.
 
Cât despre locul unde va funcţiona Serviciul Poliţiei Locale, primarul a explicat că se va crea un spaţiu în actualul centru cultural. „Vom încerca să dotăm în cel mai scurt timp de la ocuparea posturilor acest serviciu. Am scos la concurs aceste opt posturi pentru a putea acoperi toată durata zilei, astfel încât să facem echipe de patrulare şi să se poată lucra în ture. Vom face şi uniforme, dar toate pe rând, aşteptăm momentan să desfăşurăm concursul în bune condiţii“, a mai spus primarul comunei Cobadin.
 
Mai mult decât atât, primarul s-a gândit şi la posibilitatea ca cei interesaţi de aceste posturi să provină din alte zone. „Dacă vom avea candidaţi care nu locuiesc în comună sau în apropiere de Cobadin, avem un apartament al Primăriei, pe care îl punem la dispoziţia lor, pentru a locui acolo. Astfel, nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta şi se vor putea duce acasă doar periodic, desigur, dacă şi ei vor dori acest lucru“, a specificat Telehoi.
 
„Cobadin nu este o comună unde gradul de infracţionalitate este mai sporit decât în alte localităţi, nu sunt înregistrate infracţiuni grave pe raza localităţii. Dar, desigur, înfiinţarea serviciului de Poliţie Locală este binevenită“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Bogdan Păduraru.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 18 Sep, 2015 10:17 Forte frumos ne dorim cu toti o viata decenta si in siguranta ..multumim...