Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competiţii de şah pentru copiii din Lumina

ro

26 Jun, 2014 00:00 1749 Marime text
Activităţile sportive reprezintă o parte importantă în procesul de dezvoltare a copiilor, iar sportul minţii este unul care ar trebuie să se afle printre preocupările fiecărui copil. „Pentru că ne gândim la viitorul comunităţii noastre, la dezvoltarea abilităţilor copiilor noştri, a minţii, gândirii, imaginaţiei lor, de curând am deschis un club de şah pentru copii, în cadrul Centrului pentru Tineret“, au declarat reprezentanţi ai autorităţii locale din comuna Lumina.

Copiii din localitate, cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, învaţă treptat primii paşi în şah. Încă din Primăvară, în comunitatea locală au venit tinerii reprezentanţi ai unui club de şah, care îi iniţiază pe copii în tainele luptelor din jocul minţii. Unii mai pregătiţi, alţii dornici de competiţie, cu mic, cu mare vin la orele de şah organizate în fiecare sâmbătă după-amiază în cadrul clubului.

Autorităţile locale s-au îngrijit şi le-a pus la dispoziţie tot ce le trebuie: piese de şah, table, cărţi şi alte materiale care să vină în sprijinul copiilor pentru a-şi dezvolta imaginaţia, anticiparea şi pentru a-şi cultiva capacităţile de a decide, de a socializa.
Cea care se ocupă de pregătirea copiilor este o fostă vicecampioană la şah, Anca Petcu, care îi îndrumă cu drag în primii paşi prin sportul minţii pe copiii de la Lumina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii