Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădirea şcolii, aproape finalizată Primarul comunei Lumina - „Vom începe cu dreptul noul an şcolar, în casă nouă“

ro

11 Jun, 2015 00:00 3366 Marime text
În comuna Lumina, mai multe proiecte de infrastructură au luat startul încă de anul trecut. Unele însă au decurs fără cusur, în vreme ce altele s-au împotmolit din cauza lipsei fondurilor.

Primarul localităţii, Dumitru Chiru, a declarat că lucrările de la şcoala nouă din localitate sunt aproape finalizate. Mai exact, aproximativ 90% din ceea ce înseamnă o investiţie importantă pentru localitate şi pentru viitorul elevilor. Potrivit şefului administraţiei publice locale de la Lumina, lucrările au costat aproximativ 1,8 milioane de lei, însă Primăria a suportat doar cofinanţarea de 2%, restul banilor provenind din bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „La 1 septembrie, vom avea absolut toate la locul lor, astfel că noul an şcolar îl vom putea începe cu dreptul, în casă nouă“, a spus primarul.
 
„Obiectivul construcţiei noului corp al şcolii este unul important pentru viitorul comunei Lumina. La sfârşitul acestei luni, se vor finaliza toate lucrările şi vom face recepţia. Şcoala nouă are opt săli de clasă, conform proiectului de care constructorul a ţinut cont, cărora li se adaugă şi săli de studiu, laboratoare şi alte dependinţe“, a declarat primarul Dumitru Chiru.
 
În altă ordine de idei, dar rămânând în zona investiţiilor, şeful autorităţii publice locale ne-a mărturisit că are în derulare mai multe proiecte menite să dezvolte infrastructura drumurilor şi cea de apă - canalizare. „Am demarat, încă din toamna anului trecut, un program de asfaltare şi de pietruire a străzilor, iar lucrările au decurs chiar satisfăcător. Sunt gata mai multe străzi, a fost asfaltat şi drumul comunal care leagă Sibioara de DN 22. Din păcate, am fost nevoiţi să stopăm lucrările pentru apă şi canalizare de la Sibioara, pentru că nu mai avem bani, iar constructorul nu poate face lucrările dacă nu avem cu ce îl plăti. Sperăm să rezolvăm cât mai repede şi această problemă“, a declarat primarul comunei Lumina, pentru ZIUA de Constanţa. Valoarea investiţiei este de aproape opt milioane de lei. Tot la jumătate s-a ajuns şi cu investiţia privind obiectivul „Staţie de epurare şi canalizare la Oituz“, însă, la fel, lucrările au fost stopate, momentan, din cauza banilor. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 8.585.860 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii