Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinema în aer liber în piaţeta Centrului Civic din Cernavodă

ro

22 Sep, 2016 00:00 3154 Marime text
În perioada 15 - 21 septembrie, oraşul Cernavodă a fost gazda unui eveniment cultural aparte: „Caravana filmului românesc - capodopere ale cinematografiei naţionale“. Localnicii au avut şansa ca, seară de seară, cu începere de la ora 19.30, în Piaţeta Centrului Civic din oraş, să vizioneze o serie de frumoase şi importante filme româneşti, realizate în ultimii ani. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Cernavodă.
 
Filmele propuse în program au abordat diverse aspecte ale dragostei - „Dincolo de calea ferată”, în regia lui Cătălin Mitulescu - sau iubirea pentru muzică şi fidelitatea faţă de prieteni a lui Andrei Filipov, dirijorul de renume internaţional ajuns om de serviciu al Teatrului Balşoi din Moscova din „Concertul”, film pentru care Radu Mihăileanu a primit numeroase premii sau nominalizări la prestigioase festivaluri internaţionale.
 
Vizionând filmul „Doar cu buletinul la Paris”, regizat de Şerban Marinescu, publicul a făcut haz de necaz urmărind aventura unui profesor de sport care toată viaţa a economisit bani să ajungă la Paris, dar, printr-un complex de împrejurări, nu ajunge în capitala Franţei şi rămâne şi fără bani.
 
Regizorul Dan Piţa, cu al său film „Kyra Kyralina”, a dus publicul într-o altă lume, aceea a comunităţii multiculturale din zona Brăilei. Iar prin subiecte abordate în „Live” (regia: Vlad Păunescu), „Carmen” (regia: Doru Niţescu) şi „Cel ales”, spectatorii au putut recunoaşte fragmente din viaţa de zi cu zi şi s-au regăsit în problemele cu care se confruntă personajele.
 
Un punct de atracţie important pentru locuitorii din Cernavodă l-a constituit şi distribuţia acestor filme, care a reunit actori români cunoscuţi şi foarte apreciaţi de public. Astfel, au putut fi urmărite evoluţiile unor actori precum: Maia MorgensternRodica Lazăr, Mircea DiaconuDorel Vişan, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Bogdan Stanoevici sau Nicodim Ungureanu. 
 
Proiecţiile au fost precedate de muzica ambientală compusă şi interpretată de Florian Nanu. Totodată, spectatorii au avut posibilitatea de a se întâlni cu invitaţi speciali ai „Caravanei filmului românesc“: Ada Condeescu şi Cătălin Mitulescu, Bogdan Stanoevici şi Nicodim Ungureanu, dar şi cu regizorul Doru Niţescu, care le-au vorbit despre filmele lor. 
Proiecţiile s-au desfăşurat seară de seară, cu începere de la ora 19.30, în Piaţeta Centrului Civic, iar accesul publicului a fost gratuit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii