Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar dacă nu sunt bani de proiecte Instituţiile de învăţământ din Ciocârlia, pregătite din timp pentru anotimpul rece

ro

29 Oct, 2015 00:00 2029 Marime text


Investiţiile primăriilor din judeţ au de suferit. Banii alocaţi la începutul anului de la bugetul de stat sunt insuficienţi pentru ca mulţi dintre primari să se mai gândească la proiecte ambiţioase de dezvoltare comunitară.
 
În multe dintre comunele constănţene, în anul de graţie 2015, încă mai este nevoie de proiecte de modernizare a reţelelor de alimentare cu apă, de canalizare sau de reabilitare a drumurilor.
 
Traian Dragomir, primarul comunei Ciocârlia, a afirmat, încă de la începutul anului, că instituţia pe care o conduce nu dispune de bani pentru lucrări mari. „Avem nevoie să asfaltăm drumuri, trebuie să investim în infrastructură, dar, dacă nu sunt bani, facem şi noi ce putem. Nu avem fonduri nici măcar pentru studiile de fezabilitate necesare în demararea proiectelor. Pentru asfaltări, spre exemplu, este nevoie de bani mulţi, de ordinul milioanelor de euro. Sunt proiecte aproape de neatins pentru noi“, a declarat Traian Dragomir.


 
Deşi nu sunt bani pentru proiecte mari, primarul are grijă să asigure confortul atât al elevilor, cât şi al celorlalţi membri ai comunităţii locale. Pentru că sezonul rece este aici, dotarea unităţilor publice din comună cu material combustibil necesar încălzirii s-a făcut deja. „Aşteptăm să vină iarna, unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru sezonul rece, avem materialele de încălzire la şcoli, nu sunt probleme în acest sens. Ca în fiecare an, ne-am pregătit din timp, pentru că şi aici sunt implicate cheltuieli substanţiale“, a adăugat Traian Dragomir.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii