Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cere sprijinul Poliţiei Române Primarul Florin Mitroi - „Trăim într-o comunitate pusă într-un real pericol“

ro

28 Jul, 2016 00:00 2857 Marime text

 
Administraţia locală din Valu lui Traian precizează că, deşi a luat măsuri pentru menţinerea ordinii publice în comună, precum mărirea efectivului Poliţiei Locale, instalarea de camere de luat vederi pe străzi, campanii de informare a populaţiei, mărirea echipajelor de patrulare pe timpul nopţii, înfiinţarea unui dispecerat la care pot fi anunţate neregulile, este nevoie şi de sprijinul organismelor implicate în apărarea ţării.
 

„Aceasta este una dintre cele mai grave probleme ale comunei şi mi-aş dori ca populaţia să înţeleagă acest lucru înainte să apeleze la poliţie, indiferent care, pentru a-şi reclama, spre exemplu, un vecin care fluieră mai tare în curte, nu a tăiat un pom sau s-a uitat urât. Resursele - şi aşa limitate - se risipesc în mare pe astfel de sesizări“, a declarat primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi.

 
De altfel, Poliţia comunei are tot mai puţini angajaţi care să poată combate neregulile comise de infractori.
 
„În anul 2008, în comuna Valu lui Traian îşi desfăşurau activitatea opt poliţişti, raportat la o populaţie de maximum 10.000 de locuitori. În anul 2016, populaţia comunei este de aproximativ 19.000 de locuitori, iar postul de poliţie mai are doar patru lucrători. De-a lungul anilor, am făcut numeroase adrese atât către IPJ Constanţa, cât şi către Instituţia Prefectului, solicitând patrule de jandarmi sau suplimentarea resurselor umane şi materiale ale postului de poliţie. Dacă echipele de jandarmi au fost prezente doar în limita posibilităţilor şi doar pe perioade foarte scurte, suplimentarea a rămas fără răspuns. În ultimele luni, în comună au avut loc spargeri de locuinţe şi de sedii de firme, bătăi cu topoare - care au fost soldate cu răniţi - şi tentative de omor. Este adevărat că s-a mai întâmplat şi în trecut şi s-au făcut cercetări fără popularizare, dar situaţia s-a schimbat acum. Grupul sau grupurile care atacă acum sunt periculoase, nu le pasă că obiectivul este populat sau locuit, dacă este ori nu protejat cu camere de supraveghere sau cu alarmă. Pur şi simplu sfidează orice autoritate şi nu se tem de nimic. În această situaţie, este normal să alertăm atât populaţia, cât şi organismele statului care au în domeniul de activitate siguranţa cetăţeanului.
 
Niciodată noi nu am afirmat şi nu am dat de înţeles că cineva nu îşi face datoria. Spunem doar că trăim într-o comunitate pusă într-un real pericol de nişte indivizi periculoşi, iar măsurile luate până acum nu sunt suficiente. Nu ne dăm în lături de la a sprijini material şi cu personalul Poliţiei Locale postul de Postul de Poliţie Valu lui Traian. Dorim doar ca demersurile făcute de noi toţi să aibă ca rezultat eliminarea pericolului prin închiderea vinovaţilor“, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Mai mult, Florin Mitroi susţine că Primăria Valu lui Traian a luat o serie de măsuri pentru combaterea infracţionalităţii, cum ar fi: sporirea efectivului şi logisticii Poliţiei Locale, instalarea de camere de luat vederi pe domeniul public, acordarea de sprijin Poliţiei Locale, campanii de informare a populaţiei, patrularea cu mai multe echipaje pe timpul nopţii.

 

„Vom avea nevoie de spijinul celorlalte organisme implicate, de la IPJ şi IJJ, până la procuror, judecător şi prefect“, se mai arată în comunicatul semnat de primarul Florin Mitoi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii