Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul social, în faza tencuielilor exterioare Se finalizează pictura capelei din comuna Nicolae Bălcescu

ro

07 Apr, 2016 00:00 2672 Marime text


Primăvara, natura revine la viaţă, însă, odată cu creşterea temperaturilor, încep să apară şi buruienile în locul spaţiilor verzi şi să „înflorească“ pet-urile şi ambalajele. Pentru a împiedica acest „efect“ neplăcut, administraţia locală a comunei constănţene Nicolae Bălcescu a demarat, în luna martie, o amplă campanie de curăţenie. Astfel, angajaţii Primăriei au luat străzile la pas şi le-au curăţat, au văruit copacii, au plantat arbuşti, panseluţe şi trandafiri. Mai mult, lucrările de igienizare vizează şi curăţarea rigolelor de scurgere. Şi pentru că tot mai mulţi copii vor ieşi să se joace în aer liber, administraţia publică locală are în plan amenajarea a trei noi spaţii de joacă pentru cei mici, dintre care două vor fi amplasate în localitatea Nicolae Bălcescu şi unul în satul Dorobanţi.
 
Tot pentru satul Dorobanţi, autoritatea publică locală lucrează la documentaţia unui proiect care vizează asfaltarea drumului ce ar urma să lege această localitate de comuna Cuza Vodă.

„Pe lângă această şosea, facem un proiect şi pentru asfaltarea altor trei kilometri de drumuri interioare la Dorobanţu“, a declarat reprezentantul autorităţii publice locale. De altfel, acesta spune că se lucrează intens şi la capela din comună. „În momentul de faţă, au sosit şi pictorii, care se ocupă de înfăţişarea interioară a capelei din comună. A mai rămas de pictat aproximativ 20%. Capela a fost construită în urmă cu şase ani, dar nu a fost pictată niciodată, pentru că administraţia nu a avut resursele necesare“, a explicat Viorel Bălan.


Un proiect depus deja de administraţia publică locală vizează instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună. Autoritatea publică locală speră să atragă un milion şi jumătate de euro din fonduri guvernamentale pentru construirea viitoarei reţele de canalizare, dar şi a unei staţii de epurare în comună, dacă banii vor fi suficienţi.  


 
Un proiect mai vechi al Primăriei şi al Consiliului Local, care a început acum câţiva ani şi se derulează în prezent, este construirea unui centru social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale.

„Centrul este aproape construit. Acum, lucrările au ajuns în faza tencuielilor exterioare pentru pereţii clădirii. După aceea, constructorii vor monta tabla pe acoperiş şi vor trece la finisajele interioare. Este o investiţie accesată de autoritatea locală de aproximativ 200.000 de lei, bani care provin atât de la bugetul local, cât - mai  ales - şi de la sponsori“, a mai spus Viorel Bălan. Centrul pentru copii va purta numele Sfântului Pantelimon.

 
Administraţia a mai finalizat de curând construirea unui atelier de lucru în incinta Liceului Tehnologic „I.C. Brătianu“ din localitatea Nicolae Bălcescu. Investiţia de 100.000 de lei s-a realizat de la bugetul local şi a avut ca scop realizarea unui laborator pentru elevii unităţii de învăţământ preuniversitar, autorităţile locale venind astfel în sprijinul tinerilor care vor să înveţe o meserie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii