Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de tineret din Tuzla s-ar putea finaliza înainte de termen

ro

23 Jan, 2014 00:00 1999 Marime text
Primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, a precizat ieri că lucrările la Centrul de tineret continuă la această dată şi, la cum decurg lucrurile, este posibil ca instituţia culturală să îşi deschidă porţile mai devreme decât a fost programat.
„Potrivit contractului, lucrările ar trebui să se finalizeze în luna octombrie 2014, însă sunt şanse mari ca acestea să fie gata în luna august”, a explicat primarul Constantin Micu.

Amintim că, în luna ianuarie 2013, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa” a demarat implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Tuzla, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret”. Prin acest proiect va fi reabilitată şi dotată o clădire în prezent neutilizată, aflată în vecinătatea Primăriei comunei Tuzla. Se are în vedere înfiinţarea unui centru de tineret care să le ofere tinerilor metode alternative de învăţare, o educaţie informală, care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care le acumulează în şcoli, să asigure accesul la informaţie şi să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural-artistice şi educative.

Noul centru de tineret din comuna Tuzla va avea o suprafaţă totală de 1.187,94 metri pătraţi. Prin proiect, centrul va fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii şi va deservi peste 1.550 de tineri.
Valoarea totală a proiectului este de 4.005.736 de lei, din care 3.142.626,38 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă acordată de Fondul European pentru Dezvoltare Regională, contribuţia Guvernului României este de 690.321,62 lei, în timp ce suma de 78.223,60 lei reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, iar suma de 94.564,4 lei reprezintă valoarea TVA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii