Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartierul A202, prioritar pentru administraţie Investiţii în infrastructură pentru atragerea investitorilor la Techirghiol

ro

17 Nov, 2016 00:00 2680 Marime text
Pentru reprezentanţii administraţiei locale din Techirghiol, prioritatea zero o reprezintă asigurarea utilităţilor în toate zonele oraşului, factor esenţial în dezvoltarea localităţii şi atragerea de noi investitori. În opinia primarului Iulian Constantin Soceanu, comunitatea trebuie „să pregătească terenul“, iar „administraţia publică locală are toată deschiderea şi oferă tot sprijinul necesar pentru a aduce investitori“.
 
Una dintre zonele vizate este cea de la intrarea în Techirghiol dinspre Eforie Nord, unde o parte din acel teren a fost deja lotizat şi concesionat. „Acel teren a fost împărţit în două. Prima zonă a fost de concesiuni şi a fost parcelată în terenuri de câte 900 de metri pătraţi cu ani în urmă. Numai că, din punct de vedere urbanistic, nu s-au respectat toţi indicatorii prevăzuţi în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) dar actuala situaţie îmi permite să repar anumite lucruri“, a declarat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Concret, edilul-şef face referire la o aliniere a clădirilor, deoarece nu toate sunt definitivate. Mai mult, potrivit acestuia, zona respectivă este de mare interes, iar în următoarea perioadă va cunoaşte schimbări importante, având în vedere poziţionarea chiar la intrarea în localitate şi oferind prima imagine, primul impact oricărui vizitator sau turist venit în staţiune.
 
„În următorii doi ani, acest cartier va fi prioritar, pentru că este o zonă turistică, oamenii au investit foarte mulţi bani în acele clădiri, motiv pentru care se impune introducerea şi asigurarea infrastructurii necesare, şi mă refer la apă, canalizare, lumină“, a menţionat şeful administraţiei publice locale.

Cartier cu potenţial 

Totul va presupune un efort financiar şi din partea Primăriei, dar şi investiţii din partea unor operatori ce asigură o parte din utilităţi. „Cei de la SC RAJA SA Constanţa vor implementa în oraşul Techirghiol, prin Programul POIM, un proiect ce vizează reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din localitate. Investiţia pe raza oraşului nostru se ridică la aproximativ şapte milioane de euro, va demara anul viitor şi are ca termen de implementare perioada 2017-2018“, a precizat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
Cartierul A202, cum îl numesc localnicii, este prins în programul ce va fi derulat de RAJA, iar administraţia locală se preocupă de celelalte utilităţi atât de necesare în zonă. „Pentru cartierul A202 lucrez la proiectele ce vizează introducerea electricităţii şi a asfaltului. În momentul în care investiţiile cu apă şi canal vor fi finalizate, noi, imediat, venim cu asfaltul. Sper ca până la finalul mandatului meu să terminăm cu toate utilităţile în acest cartier. Este o zonă turistică unde pensiunile aflate acum în diferite etape de construire se vor finaliza, iar numărul turiştilor ce vor veni la Techirghiol va creşte considerabil“, a concluzionat primarul urbei, Iulian Constantin Soceanu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii