Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadouri de Crăciun pentru 450 de copii din Saligny. Ce surprize a mai pregătit administraţia

ro

19 Dec, 2016 00:00 3008 Marime text
Situată la o distanţă de aproximativ 70 de kilometri de capitala judeţului, comuna Saligny reprezintă una dintre cele mai importante comunităţi de la malul mării. Nevoile localnicilor sunt pe măsură, iar administraţia locală a depus eforturi susţinute în ultima perioadă pentru a moderniza comuna. 
 
Primul punct de pe agenda administraţiei publice locale vizează infrastructura rutieră a comunei. Mai exact, Primăria Saligny va suporta costurile pentru amenajarea a două noi treceri de pietoni. Una dintre cele două treceri pietonale va fi amplasată în satul Făclia, iar a doua va fi amplasată chiar în localitatea de reşedinţă a comunei. Pe lângă noile spaţii pietonale, administraţia locală are în pregătire şi amplasarea a două noi staţii de autobuz. Ambele proiecte trebuie finalizate până în primăvara viitoare.
 
„De-a lungul timpului, ne-am dat seama că şoferii care lucrează în transportul public opreau mereu între staţii, la cererea călătorilor. Astfel, aceştia riscau să fie amendaţi de către poliţie, pentru că opreau în locuri nepermise. Pe de altă parte, şi localnicii erau nemulţumiţi. Dacă şoferii opreau doar în staţii, atunci aceştia trebuiau să străbată zone întregi până să ajungă în locuinţele lor. Credem că este imperios necesar să amplasăm aceste două noi staţii pentru a veni în sprijinul cetăţenilor”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Saligny, Ion Beiu.

În altă ordine de idei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va deconta administraţiei locale lucrările de asfaltare a drumurilor din comună desfăşurate în ultimele luni. Banii alocaţi de MDRAP, 6 miliarde de lei, au fost deja viraţi în conturile constructorilor, Primăria achitându-şi astfel restanţele.
 
„Noi am pregătit documentaţia, am depus toate actele necesare, printre care facturi pentru serviciile şi materialele achiziţionate. Acum, aşteptăm să primim banii”, a precizat viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Ţeleneanu.

În altă ordine de idei, administraţia locală nu a uitat de sărbătorile de iarnă, pregătind o petrecere, ce va avea loc la Căminul Cultural din Saligny, dedicată celor mici. În cadrul festivităţii intitulate „Spiriduşii lui Moş Crăciun”, 450 de copii vor primi dulciuri, din partea administraţiei. Fiecare cadou va avea o valoare de 40 de lei. Pe lângă aceşti bani, administraţia a mai alocat de la bugetul local şi suma de 3.000 de lei, pentru organizarea festivităţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii