Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica din Făclia, inaugurată Parcarea din vecinătatea sediului Primăriei Saligny, aproape gata

ro

04 May, 2016 00:00 2855 Marime text
 
 
Funcţionarii din Primăria Saligny îşi vor desfăşura activitatea, începând din această lună, într-un sediu complet modernizat. Lucrările pentru noul sediu al aparatului administrativ din comună au început încă din toamna anului trecut, însă abia acum visul angajaţilor Primăriei a devenit realitate.
 
Săptămâna trecută au fost efectuate ultimele finisaje şi montate caloriferele. În momentul de faţă, potrivit primarului, se lucrează la parcarea din vecinătatea sediului Primăriei, care a fost asfaltată pentru ca funcţionarii să aibă la dispoziţie un spaţiu unde să îşi parcheze autoturismele. Investiţia s-a realizat din fonduri guvernamentale şi se ridică la aproximativ 6 milioane de lei vechi.


 
Un alt proiect care s-a încheiat săptămâna trecută constă în finalizarea lucrărilor la biserica de lemn din satul Făclia.
 

„Este o investiţie de cinci miliarde de lei vechi, finanţată de la bugetul local. Au fost însă nişte probleme cu constructorii, care au abandonat lucrarea un timp, din cauza unor neînţelegeri cu parohia comunei, căci cu ea aveau contract, nu cu administraţia“, a precizat gospodarul-şef Ion Beiu.

 
De altfel, în ultimii ani, autoritatea publică locală a investit trei miliarde de lei vechi pentru construirea a două case mortuare în comună.
 
Un alt proiect aflat în atenţia administraţiei locale vizează asfaltarea a 27 de kilometri de drumuri din localităţile Făclia, Ştefan Cel Mare şi Saligny. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat încă de luna trecută, iar constructorii s-au apucat de treabă. Proiectul trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2017 şi se derulează în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Proiectul are o valoare de aproximativ 28 de milioane de lei, iar MDRAP a pus deja la dispoziţia Primăriei Saligny patru milioane de lei, pentru finalizarea primului sector de lucrări. În continuare, administraţia va primi banii pe măsură ce finalizează câte o parte din lucrare, conform contractului încheiat cu MDRAP.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii