Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au sosit banii restanţi pentru lucrările de apă şi canalizare Noul corp de şcoală din Lumina va fi inaugurat peste câteva zile

ro

26 Nov, 2015 00:00 2694 Marime text


Comuna Lumina devine pe zi ce trece o localitate tot mai modernă. Primăria şi Consiliul Local au proiecte pe mai multe axe de finanţare. Astfel, dacă la jumătatea lunii octombrie, în centrul localităţii Lumina se începeau lucrările de amenajare a unui parc de recreaţie, peste doar câteva zile, noul corp de şcoală din localitate, la care s-a lucrat intens, va fi dat în folosinţă.
 
„Lucrarea este finalizată, aşteptăm ca în aceste zile să vină mobilierul. Clădirea este dotată cu opt săli de studiu, dintre care şase sunt săli de clasă propriu-zise şi două sunt laboratoare“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.
 
Potrivit gospodarului-şef, lucrările de reabilitare şi extindere a şcolii generale au costat aproximativ 1,8 milioane de lei, însă Primăria a suportat doar cofinanţarea de 2% din valoarea proiectului, restul banilor provenind de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Termenul iniţial pentru finalizarea executării proiectului era stabilit pentru sfârşitul lunii iunie, însă a fost devansat până la începutul lunii decembrie, din cauza vremii nefavorabile, care ar fi putut afecta lucrările în timpul sezonului rece.
 
Un alt proiect care este tot mai aproape de a se finaliza şi pe care administraţia publică locală şi-a dorit extrem de mult să îl concretizeze este parcul din centrul localităţii. „Deşi l-am început în toamnă, sperăm că, până de sărbători, să finalizăm lucrările şi să le facem astfel un dar de Crăciun tuturor locuitorilor comunei“, a explicat Dumitru Chiru.

Se reiau lucrările pentru apă şi canalizare

În altă ordine de idei, primarul comunei Lumina ne-a declarat că au fost primiţi şi banii restanţi atât pentru lucrările executate deja în cadrul proiectelor de apă şi canalizare din localitatea Oituz, cât şi pentru asfaltarea de drumuri. Deşi lucrările au fost demarate încă din toamna anului trecut, ele au fost stopate din cauza lipsei de fonduri. Acum, spre mulţumirea aleşilor locali, lucrările pentru reţeaua de apă şi canalizare din localitatea Sibioara sunt pe punctul de a fi reluate.

Alexandru Vlădescu este student al Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism, Universitatea „Ovidius“ Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii