Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au reînceput lucrările la căminul cultural din Runcu Proiectul centrului after school din Pantelimonul de Sus, depus pe 1 martie

ro

04 Feb, 2016 00:00 3430 Marime text


Comuna constănţeană Pantelimon se află în plină expansiune. Administraţia are mai multe proiecte aflate în plină desfăşurare, menite să ajute comunitatea locală. În atenţia Primăriei Pantelimon se află, în primul rând, copiii defavorizaţi. Administraţia locală depune, în această perioadă, eforturi susţinute pentru a obţine toate avizele necesare proiectului privind viitorul centru after school din comună.
 

„Această clădire ar urma să fie amplasată în localitatea Pantelimonul de Sus, în clădirea vechiului CAP. Doream să depunem proiectul în cursul acestei luni, dar sesiunea de depuneri nu se deschide în perioada vizată de noi. Totuşi, pe 1 martie vom depune proiectul. Am obţinut majoritatea avizelor, dar mai avem nevoie de avizul de legalitate de la Prefectură, iar de la Fisc avem nevoie de certificatul fiscal, care atestă că administraţia locală nu are datorii“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu.

 
Dacă fondurile necesare vor fi aprobate pentru realizarea acestui proiect, 20 de copii defavorizaţi din comună vor beneficia, în fiecare zi, de o masă caldă de prânz, finanţată de la bugetul local. Mai mult, aceşti copii vor avea un spaţiu în care să studieze şi să se recreeze.
 

Un alt proiect care se află în atenţia administraţiei locale din comuna Pantelimon este construirea unui cămin cultural cu o arhitectură deosebită în satul Runcu. „Se lucrează la acest cămin cultural de trei zile. Fundaţia a fost turnată încă de anul trecut, iar acum constructorii prelucrează fierul beton, care a venit şi el în urmă cu câteva zile“, a spus gospodarul-şef Vasile Neicu.

Lucrările la reţeaua de canalizare din satul Pantelimon, reluate



Un alt proiect al administraţiei locale, aflat în plină desfăşurare, vizează introducerea reţelei de canalizare în satul Pantelimon, lucrările în acest sens începând în urmă cu o săptămână, adică imediat ce vremea a permis continuarea lor. În aceeaşi localitate, se montează conducte pe două străzi.
 
Proiectul de racordare a comunei la sistemul de canalizare se află însă în etapa de studiu de fezabilitate. Astfel, dacă la Runcu reţeaua de apă este finalizată, între localităţile Pantelimonul de Sus şi Pantelimonul de Jos, adică pe o distanţă de doi kilometri, au fost înlocuite conductele, dar nu au fost legate la reţeaua de canalizare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii