Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asigurare de viata pentru copiii din Independenta

ro

05 Sep, 2008 00:00 1239 Marime text
1220533296.jpg

Pentru primarul comunei Independenta, educatia si copiii sunt pe primele locuri in topul prioritatilor sale. Edilul Cristea Gascan intentioneaza sa incheie asigurari de viata pentru toti elevii din comuna.

"Voi initia un proiect de hotarare prin care vom supune la vot aprobarea incheierii de asigurari de viata pentru toti cei aproximativ 550 de copii ai comunei", ne-a declarat primarul. El a precizat ca politele vor fi incheiate pe perioada determinata de un an, urmand sa fie actualizate, prelungite, la inceputul fiecarui nou an scolar, in functie de prezenta copiilor. In momentul de fata, o alta prioritate a primarului este renovarea scolii din Independenta. Corpul B al imobilului este extins cu inca o incapere, in care se va amenaja o magazie. Sunt amenajate doua vestiare si doua grupuri sanitare, acoperisul este schimbat cu unul nou, tavanele sunt refacute in totalitate, grinzile vechi fiind inlocuite si, de asemenea, se monteaza geamuri termopan. "Daca timpul ne va permite, vom ataca si o extindere. Vrem sa facem o cancelarie si patru laboratoare de mecanizare si industrie alimentara - specializarea Scolii de Arte si Meserii Independenta", ne-a declarat primarul Cristea Gascan. El a afirmat ca spera ca, pana la 1 octombrie, cele trei sali ale corpului B sa fie date in folosinta. Edilul comunei a precizat ca la renovarea scolii se lucreaza in regie proprie, sub asistenta unui diriginte de santier.

Primaria face economii

"Astfel am redus cheltuielile cu 40%, putand sa le suportam, deocamdata, din bugetul propriu. Sper ca Inspectoratul Scolar Judetean si Ministerul (n.r. Educatiei) sa aprecieze efortul Consiliului Local Independenta, care investeste 50% din buget numai in invatamant, ca principala prioritate a primarului si a consilierilor locali, si sa ne prinda in program cu suma de sase miliarde de lei vechi, ca sa putem recupera banii pe care ii investim acum", a apreciat Cristea Gascan. Edilul a subliniat ca, pana la inceperea noului an scolar, unitatile de invatamant vor fi gata sa-si primeasca elevii. "Intram la dezinsectie si deratizare, lucru pe care primaria il face de doua ori pe an cu toate obiectivele pe care le are in administrare", a spus Cristea Gascan. Un obiectiv important pentru administratia locala din Independenta il constituie, in momentul de fata, intocmirea unui proiect integrat pentru atragerea de fonduri europene in vederea realizarii retelei de canalizare la Tufani, Olteni si o parte din Independenta, a sistemului de alimentare cu apa la Tufani si de renovare a Complexului Rupestru Independenta - biserica din localitate. "Intentionam sa refacem interiorul, pictura, dar si mozaicul exterior. Dorim, de asemenea, sa amenajam curtea, unde vom avea o livada si vom monta bancute pentru batrani", a afirmat edilul comunei.

Proiecte prin asociere

De asemenea, in colaborare cu administratia locala din comuna Dumbraveni, cea din Independenta doreste sa amenajeze spatii de recreere si petrecere a timpului liber in Poiana Padurii Dumbraveni, unde, anual, vin sa petreaca 1 Mai peste 3.000 de oameni. "Daca vom obtine fondurile necesare, am putea amenaja un teren de minigolf, o baza sportiva, dar si un popas turistic cu casute", a spus primarul. Valoarea proiectului prin asociere se cifreaza la un milion de euro. Prin asociere cu Deleni, autoritatea locala din Independenta vrea sa acceseze un milion de euro in vederea construirii drumului Fantana Mare - Petrosani. "Vreau ca proiectele sa fie de calitate, intrucat sunt cautate la virgula, si nu vreau sa irosim sansa de a beneficia de aceste fonduri", a conchis primarul Cristea Gascan.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii