Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltarea străzilor mai are de aşteptat… Începe curăţenia de primăvară în comuna Cobadin

ro

17 Mar, 2016 00:00 4383 Marime text
 

În această perioadă, toate administraţiile locale din judeţ s-au apucat de curăţenie în localităţile de care se îngrijesc. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Cobadin, unde Primăria a dat startul campaniei pentru curăţenia de primăvară. Astfel, se taie iarba de pe extremităţile străzilor, se vopsesc bordurile, se fac mici reparaţii acolo unde este necesar şi se adună gunoaiele de pe marginea drumurilor comunale.
 

„Am început curăţenia de primăvară. Echipele de la salubritate au foarte mult de muncă în această lună. În perioada sezonului rece, s-a strâns mai multă mizerie, mai ales în jurul străzilor, iar acum facem curăţenie. Ne-am dori să terminăm curăţenia de primăvară până la finalul lunii martie“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.

 
În atenţia administraţiei locale se află şi infrastructura rutieră a comunei. Astfel, reprezentanţii autorităţii publice locale consideră asfaltarea prioritatea zero, de aceea, au depus un proiect prin care ar urma să se toarne covor asfaltic pe opt kilometri de străzi din toată comuna.

„Proiectul este încă în evaluare. Nu am primit niciun răspuns, ceea ce ne dezamăgeşte. Aşteptăm să vedem ce va spune Guvernul. Noi am solicitat un milion de euro, cu care ar urma să asfaltăm străzile din Cobadin şi Viişoara“, a adăugat gospodarul-şef Cristian Telehoi.

 
De altfel, pentru a vedea dacă proiectul este eligibil, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a trimis o echipă în teren. Reprezentanţii AFIR au dorit să afle, printre altele, dacă administraţia locală din Cobadin a mai obţinut finanţare europeană pentru asfaltarea străzilor. Într-adevăr, comuna Cobadin a mai primit finanţare, prin programul SAPARD, în anul 2004, pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din comună, dar pentru pietruire, nu şi pentru asfaltare. 9,6 kilometri de drum din localitatea Cobadin, 3,4 kilometri în satul Viişoara şi un kilometru de străzi din localitatea Negreşti s-au pietruit atunci. Rămâne de văzut dacă finanţarea europeană atrasă de comună în 2004 va reprezenta un impediment de această dată. 



Administraţia locală intenţionează să mai depună, în următoarea perioadă, un proiect privind reabilitarea altor şase kilometri de drumuri.
 

„Momentan, lucrăm la documentaţia proiectului, pe care îl vom depune pentru finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În continuare, cea mai mare problemă a comunei o reprezintă străzile. Vrem să rezolvăm odată pentru totdeauna această problemă“, a mai spus Cristian Telehoi.


De asemenea, autoritatea publică locală intenţionează să mai pietruiască şi alte drumuri comunale. În acest sens, Primăria a alocat, de la bugetul local, 500.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii