Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatile educationale sunt in atentia primarului Ion Ionita

ro

07 May, 2004 00:00 829 Marime text

Lucrari de primavara la Agigea

Administratia publica locala a angrenat intreaga populatie la lucrari de infrumusetare * In Lazu se afla in lucru programul de pietruire a drumurilor, program realizat de autoritatile locale cu fonduri de la buget * La sala de sport din Lazu, lucrarile au ajuns la nivelul sistematizarii pe verticala * In data de 10 mai se va sarbatori "Ziua Scolii Ion Borcea" * Primaria a alocat 40.000 de milioane de lei pentru acest eveniment

Inca din primele zile calduroase ale acestei primaveri, locuitorii comunei Agigea au participat la lucrarile de infrumusetare si curatenie a localitatii. Autoritatile locale au angrenat la aceste actiuni intreaga populatie a comunei si, in special, persoanele care beneficiaza de ajutorul social in baza Legilor 416 si 76, pentru care beneficiarii trebuie sa presteze un numar de ore de munca in folosul comunitatii. Potrivit declaratiilor primarului Ion Ionita, "in cadrul campaniei au fost realizate toate lucrarile necesare pentru a schimba aspectul localitatii, cu atat mai mult cu cat aceasta este, pentru turisti, o zona de tranzit spre litoral". Acestor lucrari de infrumusetare a comunei li s-au adaugat si cele de curatenie a tuturor unitatilor de invatamant. Concomitent cu aceste activitati, autoritatile locale s-au ocupat si de repararea drumurilor catre cimitirul ortodox din localitate. "Pentru a veni in intampinarea cerintelor credinciosilor, Primaria Agigea a avut in vedere reabilitarea drumului care duce spre cimitir, acesta fiind amplasat pe o zona denivelata. Dupa aceea a fost construita o casa mortuara in localitatea Lazu. In acest moment, tot in satul Lazu se afla in derulare programul de pietruire a drumurilor, program realizat de autoritatile locale cu fonduri de la bugetul local. Totodata, in aceasta perioada se lucreaza intens la ridicarea salii de sport din satul Lazu. Lucrarile au ajuns la nivelul sistematizarii pe verticala a salii. Mai exact, se lucreaza la amenajarea racordurilor la apa, canalizare si lumina. In acelasi timp se amenajeaza aleile si trotuarele. Data de finalizare a proiectului este sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie. Potrivit declaratiilor primarului Ion Ionita, de saptamana viitoare va incepe inchiderea peretilor exteriori ai salii si tot atunci se va monta tamplaria de aluminiu. In lucru se afla si lucrarile de amenajare a grupurilor sanitare si vestiarelor. Gresia si faianta sunt montate in proportie de 90%. In ceea ce priveste activitatile sportive derulate la nivelul comunei, Agigea se poate mandri cu sportivi talentati. Recent, echipa feminina de handbal din cadrul Scolii Generale "Ion Borcea" a castigat primul loc al campionatului judetean si dreptul de a participa la Turneul zonal de handbal de la Braila. Turneul s-a desfasurat in perioada 29 aprilie - 2 mai. Participantele din Agigea s-au clasat pe locul patru, insa au avut de infruntat echipe de la scoli sportive. In data de 10 mai se vor desfasura actiuni sub genericul "Ziua Scolii Ion Borcea". In cinstea acestui eveniment, primaria a alocat aproximativ 40.000 de milioane de lei.Administratia publica locala a facut demersurile necesare pentru achizitionarea unor utilaje necesare lucrarilor de decolmatare a vaii Agigea. Intr-o prima faza, lucrarea vizeaza o lungime de aproximativ 300 de metri.

Pregatiri pentru alegerile locale

Concomitent cu derularea lucrarilor de infrumusetare a localitatii, autoritatile publice locale din Agigea se pregatesc pentru alegerile locale programate sa se desfasoare pe data de 6 iunie 2004. Deja au fost amplasate panourile pentru afisajul electoral. Potrivit declaratiilor primarului Ion Ionita, au fost stabilite locurile pentru cele patru sectii de votare. In acelasi timp, au fost refacute cabinele si urnele de votare, iar listele pentru votanti au fost reactualizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii