Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatile artistice, promovate de autoritatile din Silistea

ro

19 Mar, 2004 00:00 871 Marime text

In urma cu cateva zile, in comuna a fost infiintat un ansamblu de dansuri populare denumit "Silisteanca", format din adolescenti si copii * Caminele culturale din comuna au fost dotate cu scaune tapitate, de tip cinema * Primaria si Consiliul Local Silistea au demarat, inca de la inceputul lunii martie, programul de curatenie si infrumusetare a comunei * La lucrari sunt folosite persoanele beneficiare ale ajutorului social conform Legii 416/2001

Autoritatile locale din comuna Silistea se ocupa, in aceasta perioada, de stimularea preocuparilor cultural-artistice si sportive ale tinerilor de la nivelul localitatii. Potrivit declaratiilor primarului Mihai Soare, in urma cu cateva zile, in comuna a fost infiintat un ansamblu de dansuri populare denumit "Silisteanca", alcatuit din adolescenti si copii. "In prezent, micii artisti fac repetitii, fiind foarte entuziasmati de formarea acestui ansamblu", a declarat primarul Soare. Acesta a mai spus ca si pana acum in localitate au existat cateva trupe de dans modern, care au participat la mai multe concursuri judetene si care s-au prezentat intr-un mod deosebit. Concomitent cu stimularea activitatilor artistice, autoritatile locale s-au ingrijit si de reabilitarea celor doua camine culturale din comuna. "Pentru a crea un cadru cat mai adecvat desfasurarii activitatilor artistice in caminele culturale, Primaria si Consiliul Local Silistea au reusit sa schimbe aspectul interior al acestor institutii. In acest sens, am dotat caminele culturale din Silistea si Tepes Voda cu 220 de scaune tapitate, de tip cinema", a precizat Mihai Soare.

Luna martie, luna curateniei

In contextul in care timpul frumos si-a facut prezenta si in Dobrogea, autoritatile locale din Silistea au demarat, inca de la inceputul lunii martie, programul de curatenie si infrumusetare a comunei. "In cadrul programului de curatenie vor avea loc lucrari de salubrizare a spatiilor verzi, pasunea va fi igienizata si fertilizata, trotuarele si pomii vor fi varuiti, iar gunoaiele vor fi stranse", a mai spus primarul din Silistea. Totodata, au fost plantate salcii la nivelul intregii baze sportive din localitate, iar la sediul primariei se realizeaza lucrari de reparatie a exteriorului. Toate aceste lucrari sunt realizate cu ajutorul persoanelor beneficiare ale ajutorului social conform Legii 416/2001, dar si al angajatilor primariei. De asemenea, toti locuitorii comunei au fost sfatuiti sa isi infrumuseteze aspectul exterior al locuintelor. Potrivit declaratiilor primarului Soare, "cetatenii care nu au posibilitati financiare vor fi ajutati cu var, astfel incat pana la sarbatorile de Paste sa finalizam acest program de infrumusetare si curatenie a comunei". Pentru a oferi un aspect si mai placut localitatii, Primaria si Consiliul Local Silistea se ocupa de completarea cu 30 de lampi a iluminatului public. In ceea ce priveste fertilizarea pasunii, primarul Soare a mentionat ca pe cele aproximativ 200 de hectare sunt puse, in prezent, ingrasaminte chimice, deoarece de mai bine de zece ani acestea nu au mai fost intretinute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii