Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

14 kilometri de străzi urmează să intre în reabilitare Proiect ambiţios, de peste 11 milioane de lei, la Ciocârlia

ro

02 Apr, 2015 00:00 1393 Marime text
Primarul Traian Dragomir a declarat că îşi pune speranţele ca un proiect amplu de reabilitare a 14 kilometri de străzi să fie acceptat pentru finanţare. Proiectul este unul foarte ambiţios pentru Primăria comunei Ciocârlia, iar costul este destul de mare pentru bugetul localităţii. „Lucrăm de mai multă vreme la un proiect pe care urmează să îl depunem în scurt timp, cum terminăm de adunat toate actele. În prezent, încă se mai lucrează la elaborarea studiului de fezabilitate. Intenţionăm să asfaltăm aproximativ 14 kilometri de drumuri, în ambele localităţi (n.r. Ciocârlia de Sus şi Ciocârlia de Jos). Este un proiect extrem de necesar. Valoarea sa este undeva la aproximativ 11.000.000 de lei“, a declarat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir, pentru ZIUA de Constanţa. Nu doar infrastructura rutieră are nevoie de o reîmprospătare la Ciocârlia, ci şi cea sportivă. În ultimii ani, se constată un trend pozitiv în ceea ce priveşte implicarea autorităţilor publice locale în susţinerea şi sprijinirea performanţelor sportive.

De mai bine de opt ani, Primăria comunei Ciocârlia aşteaptă ajutor din partea autorităţilor centrale. Răbdarea însă nu a dat roade, în acest caz. De aceea, primarul Traian Dragomir a hotărât că problema trebuie rezolvată de îndată. Pentru că vechile baze sportive s-au degradat, o serie de investiţii vizează transformarea terenurilor de sport şi a sălilor sportive vechi din localitate într-o bază sportivă modernă, la standarde europene. „Lucrăm deja la reabilitarea bazei sportive. Avem, de câţiva ani, un teren de fotbal omologat, dar, în lipsa vestiarelor, jucătorii şi arbitrii sunt nevoiţi să se schimbe în spaţii improvizate sau chiar în maşini.

Am început reabilitarea vestiarelor, vom face duşuri, vom moderniza tot ce înseamnă vestiar practic şi vom crea o încăpere potrivită pentru arbitrii care vin la meciuri. Întreaga investiţie pentru a reface complet baza sportivă este imensă pentru noi, însă lucrările de la vestiare estimăm că vor ajunge undeva la 150.000 - 200.000 de lei. Banii vor fi integral suportaţi de la bugetul local, iar în cel mult un an sperăm să avem proiectul încheiat“, a explicat primarul Traian Dragomir.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii