Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire

ro

29 Sep, 2017 00:00 6799 Marime text
#sărbătoreşteDobrogea
Pentru că nicio altă provincie din câte se află sub drapel românesc nu a cunoscut atât de multe încercări şi piedici, urcuşuri şi coborâşuri în mai toţi aceşti 139 ani. Dobrogea a creat un spirit, unic, inconfundabil, a dat formă idealurilor pentru slujirea intereselor ei. Care trebuie aduse la zi, responsabilizând autorităţile publice, pe toţi cetăţenii acestui teritoriu binecuvântat.
 
#citeşteDobrogea
Istoricul aplecat cu acribie asupra detaliilor păstrate în pământ de mii de ani, în arhive, legende şi mituri, scriitorul într-un preaplin al datoriei faţă de locuri şi oameni, preotul evlavios pornind pe urma paşilor Apostolului Andrei, politicianul dovedit de dragostea lui pentru cei de-acasă, dascălul misionar picurând în minţi tinere sentimentul apartenenţei la spiritul locului, bibliotecarul cu judecăţi de substanţă aducând la zi materialul documentar existent.
 
Oamenii Dobrogei. Atât de mulţi şi atât de răspândiţi în ţară şi în lume, dar uniţi prin aceeaşi dragoste pentru pământul natal şi pentru toate amintirile păstrate de acesta. Ei pot scrie zi după zi, până la ziua Dobrogei, în ZIUA de Constanţa.
 
#scrieDobrogea
La 17 ani de la înfiinţare, ZIUA de Constanţa devine glasul, conştiinţa, apelul către Dobrogea şi dobrogeni. Gândurile, sentimentele, intenţiile, proiectele dobrogenilor îşi vor găsi loc în coloanele publicaţiei noastre. Deschisă către oamenii de simţire şi conştiinţă civică.
 
#vorbeşteDobrogea
Şi pentru a nu rămâne în faza bunelor intenţii, vom demara o amplă dezbatere - angajament antrenând factorii politici, decidenţii, pe toţi cei care sunt învestiţi să reprezinte şi să apere interesele dobrogenilor.
 
Fiţi alături de noi! ZIUA de Constanţa sărbătoreşte 17 ani de existenţă printr-o acţiune unică, de amploare şi reflex românesc.

Citeşte şi: 

Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 29 Sep, 2017 09:22 Feelicitari pentru aceasta initiativa,