Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea

ro

11 Nov, 2017 00:00 2834 Marime text
Judeţul Tulcea - cunoscut de-a lungul istoriei şi ca ţara mirifică a Dobrogei de Nord - este, fără îndoială, unul dintre cele câteva colţuri de rai cu care ţara noastră şi, mai mult decât atât, bătrâna Europă se mândresc peste tot în lume. Neobosita Dunăre, delta ei și a noastră, bătrânii Hercinici, minunatele păduri, superba Vale a Fagilor, precum și vestitele mănăstiri de la Celic, Saon, Cocoș sunt numai câteva din mărcile înregistrate ale județului Tulcea și, evident, ale Dobrogei. 
 
Suntem parte a unui conglomerat de bogății naturale și de inepuizabile resurse care fac din Dobrogea-mamă unul dintre cele mai frumoase și mai pitorești ținuturi din țară și nu numai. Nu în ultimul rând, în acest spaţiu cultural cosmopolit și prolific, diversitatea etnică a devenit un simbol al spațiului dobrogean; este locul unde tradiţiile minorităţilor se împletesc şi se completează ca niciunde în altă parte pe plaiul românesc. 
 
Nouă, locuitorilor frumoasei Dobroge, oameni buni și mândri de ținutul lor, nu ne rămâne decât să păstrăm, să promovăm și să dezvoltăm ceea ce natura și strămoșii ne-au lăsat, prin cultivarea tradițiilor, dar și prin investiții în ceea ce este nou, modern și generator de progres. 
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni! 
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017

Ziua Dobrogei

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Anton Traian Antoniadis, preşedintele Comunităţii Elene „Elpis“ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii