Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea Distincția Meritul dobrogean și medalia comemorativă Remus Opreanu acordate generalului Adrian Soci fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești

ro

24 Nov, 2017 06:01 11472 Marime text
Personalitate: Adrian Soci
Ieri, cu prilejul mesei rotunde dedicate celor 139 de ani de la reintegrarea Dobrogei la statul român, cotidianul ZIUA de Constanța a instituit acordarea distincției Meritul dobrogean și a medaliei comemorative Remus Opreanu.
 

Acestea se acordă anual, începând cu 2017, unor personalități române și străine în viață sau post-mortem, care au avut o contribuție importantă la dezvoltarea și consolidarea culturii dobrogene în țară și în lume.


Anul acesta, distincţia, însoţită de medalia „Remus Opreanu“, a fost conferită post-mortem următorilor:

- Virgil Coman,
- Zaharia și Petre Covacef, 
- Gheorghe Dumitrașcu,
- Puiu Enache,
- Mitică Lupu,
- Constantin Novac,
- Gavrilă Simion,
- gen. Adrian Soci,
- Adrian Rădulescu
- Olimpiu Vladimirov. 



 

Personalitatea generalului Adrian Soci, trecut la cele veşnice pe 16 aprilie 2017, a fost evocată de locotenentul Mirela Gheorghe, ofiţer de relaţii cu presă în cadrul Brigadei 9 Mecanizată „Mărăşeşti“. 


Laudatio:

GENERAL DE BRIGADĂ DR. ADRIAN SOCI

(25 martie 1965, Săboani, judeţul Neamţ – 16 aprilie 2017)
Militar   extrem   de   apreciat,   generalul   de   brigadă   Adrian   Soci  a  fost comandantul Brigăzii 9 Mecanizată  „Mărăşeşti”  în perioada 2009 – 2016 apoi a îndeplinit funcţia de locţiitor al Diviziei 2 Infanterie „Getica” la Buzău.
Ofiţer de elită al Armatei României, un adevărat lider, care a strălucit prin rezultate și performanțe de-a lungul întregii sale cariere, a fost decorat cu numeroase distincții: Medalia de bronz a Statelor Unite ale Americii, Medalia „NATO - Non Article Five”, Virtutea militară în grad de cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Credinţa andreiană - Episcopia „Dunării de Jos”.
A pus în practică ideea realizării parcului militar tematic pe o suprafață de un hectar, care a fost inaugurat la 25 octombrie 2015 lângă Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” într-un perimetru al Comandamentului Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești”.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Mai citeşte şi:

S-a stins în noaptea de Înviere A murit generalul de brigadă Adrian Soci fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești

Generalul Adrian Soci condus pe ultimul drum. Sicriul înfăşurat cu tricolorul pe afetul de tun. Patru generali ultima gardă la sicriu

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari