Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tu poti face o minune! Doneaza sange pentru Constantin Danila!

ro

05 May, 2010 20:27 5127 Marime text

a92c99618f.jpgConstantin Dănilă este internat de două săptămâni în cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit medicul-şef al clinicii, dr. Mircea Pătruţ, bolnavul are vasele înfundate la inimă în proporţie de 90% şi trebuie operat urgent. Din păcate însă, acesta are nevoie pentru operaţie de circa trei litri de sânge cu grupa AB 4 negativ.

Din cauza faptul că, în momentul de faţă, Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Constanţa trece printr-o perioadă critică din cauza lipsei de donatori de sânge cu această grupă sangvină, viaţa acestui om este în pericol, fiecare secundă fiind importantă.

Constantin Dănilă are 68 de ani şi este din Constanţa. De aproximativ zece ani, acesta se confruntă cu o boală extrem de cruntă, ateroscleroza coronară. Fiul acestuia povesteşte că a fost refuzat la Spitalul Militari din Bucureşti. Singura unitate spitalicească care nu l-a refuzat a fost cea din Târgul-Mureş, unde acesta a mai suferit o intervenţie chirurgicală, unde i s-a montat un bypass.

Este nevoie de 10 persoane pentru a-i putea salva viaţa

„Trebuie să îi facem urgent o intervenţie chirurgicală pentru a-i desfunda vasele care duc la inimă şi să-i punem baypassuri. Însă acest lucru nu îl putem face deocamdată deoarece Centrul de Transfuzii trebuie printr-o criză acută pentru această grupă de sânge, mai ales că trebuie să recunoaştem că este foarte rară ", a precizat dr. Mircea Pătruţ. Potrivit acestuia, ateroscleroza apare atunci când arterele sunt înfundate şi îngustate, restrângând fluxul de sânge spre inimă. Fără sângele necesar, inima este lipsită de oxigen şi de substanţele vitale de care are nevoie ca să funcţioneze în condiţii bune. Dacă inima nu are destul sânge ca să funcţioneze corect, se poate declanşa angina sau atacul de cord.

Pentru a putea face o intervenţie chirurgicală, este nevoie de cel puţin zece persoane cu grupa sangvină AB 4 cu Rh negativ care să doneze pentru a-i reda o viaţă normală acestui bolnav. Dacă aveţi această grupă, nu ezitaţi să mergeţi să donaţi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • niku ekaterina 24 Jun, 2010 00:15 buna seara, eu am grupa sangvina 4 neg, si mi-ar face o mare placere daca as putea ajuta cu ceva. eu sunt din Moldova, Chisinau, daca ceva anuntati-ma.