Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Un baron PSD a făcut plângere penală la DNA. Pe cine a turnat

ro

25 Jul, 2015 20:09 1862 Marime text
 
Baronii PSD au început să ia cu asalt DNA! Dacă până acum procurorii erau cei care îi obligau pe aceștia să le treacă pragul, acum lucrurile s-au schimbat, scrie știripesurse.ro. Baronii se duc de bună voie la DNA.
Este și cazul lui Nicușor Constantinescu, cel care a sesizat DNA cu privire la abuzul comis de un inspector ANI, împotriva sa. Nicuşor Constantinescu spune că în iunie i s-a deschis un nou dosar penal pentru o presupusă faptă de conflict de interese, din cauza unei plăţi. Acelaşi contract face, însă, obiectul unui proces cu mai multe capete de acuzare care se judecă la Tribunalul Constanţa încă din luna… aprilie. Aşa s-a ajuns în situaţia ca Nicuşor Constantinescu să fie cercetat în două dosare separate, pentru aceeaşi învinuire.
Plângerea care o vizează pe Mihaela Gabi Rădescu, inspector ANI, a fost depusă de Nicușor Constantinescu la DNA Constanța. Asta după ce Rădescu a sesizat procurorii în luna iunie cu privire la organizarea galei de box „Centura de Aur”, un alt proiect al Consiliul Județean Constanța luat la țintă de instituțiile de forță.
Agenția Națională de Integritate a trecut în dosar și că CJC a atribuit un contract de prestări servicii firmei Conpress Holding, în care Constantinescu nu mai este acționar din 2002. Șeful CJC spune că această acuzație este identică cu cele din dosarul finanțării echipelor sportive, în care procurorii DNA îl cercetează pentru aceeași plată către aceeași societate.
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța încă din luna aprilie. Nicușor Constantinescu spune că dacă inspectorul de integritate i-ar fi cerut un punct de vedere și i-ar fi respectat dreptul la apărare, nu s-ar fi ajuns să fie cercetat în două cauze, pentru aceleași învinuiri.
“Dacă s-ar fi procedat cu respectarea prevederilor legale, în mod cert nu s-ar fi ajuns la întocmirea acestui raport și la sesizarea DNA. Aș fi informat despre cercetările efectuate în dosarul care privea printre altele și infracțiunea de conflict de interese pentru care am fost trimis în judecată la Tribunalul Constanța“ a sesizat Nicușor Constantinescu.
El a cerut procurorilor anticorupție să ancheteze acest abuz: “Apreciez că inspectorul de integritate, care are calitatea de funcționar public a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu deoarece în exercitarea atribuțiilor sale, cu știință a îndeplinit în mod defectuos un act care intra în sfera acestora. Inspectorul mi-a cauzat o vătămare a drepturilor și intereselor legitime, constând în încălcarea dreptului la libertate și siguranță cât și a dreptului la apărare“.
Deși am cerut ANI un punct de vedere cu privire la această situație, nu am primit niciun răspuns. Lupta președintelui CJC cu abuzurile ANI se duce deja în instanță într-un alt dosar. Inspectorii l-au declarat incompatibil pentru că în 2008 și 2009 a reprezentat județul Constanța în Adunarea Generală a Acționarilor la SC RAJA SA. Judecătoria i-a dat câștig de cauză lui Nicușor Constantinescu.

Articol integral pe Stiripesurse.ro
sursa text: Stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii