Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro. Raed Arafat are parte de noi probleme Acuzaţii grave la adresa secretarului de stat

ro

06 Jan, 2016 18:48 2182 Marime text
 
Raed Arafat are parte de noi probleme şi de acuzaţii grave la adresa lui, potrivit stiripesurse.ro. Raed Arafat este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dar și președinte al Consiliului Director al „Fundației pentru SMURD”, după cum reiese din declarația de interese a acestuia depusă în iunie 2015.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are în subordine: Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI (numai pentru operaţiuni de gestionare a situaţiilor de urgenţă), Direcția Generală pentru Monitorizare, Control Operațional și Inspecția Activităţii Serviciilor de Ambulanţă şi UPU / CPU, Direcția Medicală (în coordonare), conform site-ului oficial, citat de stiripesurse.ro.

„Citind statutul Fundației aflăm că scopul acesteia este „să sprijine formarea unui sistem integrat de asistență medicală, tehnică de urgență și prim ajutor puternic prin parteneriate între instituțiile cum ar fi dar fără a se limita la MAI, respectiv IGSU și Unitatea specială de Aviație, Ministerul Sănătății Publice, Administrațiile Publice Locale.” Tot din statut aflăm că acesta se completează cu prevederile OG 26/2000, cu privire la asociații și fundații. În respectiva Ordonanță de Guvern, emisă de premierul Mugur Isărescu apare prevederea, nemodificată până în prezent că : „Art.24 (4) Nu poate fi membru al consiliului director, iar dacă era, pierde aceasta calitate orice persoana care ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice, dacă asociaţia respectiva are ca scop sprijinirea activităţii acelei instituţii publice.” iar la articolul 29, de asemenea nemodificat până în prezent că „(4) Dispoziţiile art. 22 şi 24 alin. (4) se aplica în mod corespunzător şi în ceea ce priveşte membrii consiliului director” al fundațiilor.

Integral pe stiripesurse.ro

Sursa foto: clujust.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii