Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Laura Codruţa Kovesi dă cărțile pe față despre „dosarele politice”

ro

10 Nov, 2016 19:05 6299 Marime text
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a reiterat, joi, la Chişinău, că 'DNA nu face dosare politice'. În cadrul Forumului Republica Moldova- România în domeniul justiţiei, ea a spus că investigaţiile procurorilor anticorupţie au în vedere faptele persoanelor care deţin funcţii publice, nu calitatea de politician, scriu jurnalistii de la stiripesurse.ro.

'Au fost ani în care DNA a fost acuzată - şi sper că cu această ocazie am să dărâm un mit - şi anume că DNA face dosare politice. Pot să vă spun că printre persoanele cărora noi le-am solicitat ridicarea imunităţii sau care au fost investigare şi trimise în judecată se regăsesc oameni care făceau parte din aproape toate partidele politice din România. Este important de spus că noi nu investigăm politicieni. Nu ne interesează dacă un politician aparţine unui partid sau dacă face politică. Noi investigăm persoane care deţin funcţii în instituţii publice', a afirmat Kovesi.

Ea a subliniat că independenţa DNA poate fi confirmată prin numărul mare de demnitari în cazul cărora s-a dispus ridicarea imunităţii, inclusiv parlamentari, miniştri sau prim-miniştri.

În 2015, DNA a cerut ridicarea imunităţii în cazul a şase deputaţi, un senator şi un judecător al Curţii Constituţionale.

Pe de altă parte, şefa DNA a precizat că una dintre priorităţile instituţiei pe care o conduce este aceea de confiscare a averilor dobândite ilegal.

'Din perspectiva mea, orice soluţie de condamnare cred că este lipsită de eficienţă dacă nu reuşim în acelaşi timp să recuperăm prejudiciile cauzate statului sau dacă nu reuşim ca persoanelor care s-au îmbogăţit ilicit să le confiscăm averile. De aceea, în ultima perioadă de timp, acest lucru a fost o prioritate', a adăugat Kovesi la forumul cu tema 'Reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei în perspectiva europeană'.

Text preluat de pe stiripesurse.ro.

Sursa foto: masapresei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii