Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Donații și sponsorizari la Interne doar cu aviz de la servicii

ro

29 Dec, 2015 08:40 2197 Marime text
Donatiile, "darurile manuale", comodatele si sponsorizarile se vor accepta sau respinge doar in scris, pe baza unui raport care trebuie sa aiba avizul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Afacerilor Interne aflat in consultare publica, potrivit Stiripesurse.ro.

Ordinul publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si supus dezbaterii publice timp de 30 de zile reglementeaza acceptarea donatiilor, darurilor manuale, comodatelor si sponsorizarilor in cadrul ministerului, informeaza Mediafax. Potrivit acestuia, indiferent de obiect si valoare, donatia, darul manual, comodatul sau sponsorizarea se fac doar prin inscris si se accepta sau se resping, in scris, de ordonatorul de credite al unitatii beneficiare sau de ordonatorul de credite competent, potrivit reglementarilor aplicabile in MAI, sa realizeze achizitia bunurilor care fac obiectul ofertei.

Astfel, unitatea beneficiara va fi obligata sa intocmeasca un raport privind oferta care trebuie sa contina in mod obligatoriu avizul Departamentului de Informatii si Protectie Interna al MAI, se precizeaza pe Stiripesurse.ro

Unitatile beneficiare nu pot accepta donatii, daruri manuale, comodate sau sponsorizari in situatia in care acceptarea ofertei ar afecta independenta si impartialitatea in luarea deciziilor, indeplinirea la timp si cu obiectivitate a indatoririlor de serviciu sau ar conduce la crearea unor avantaje personale. Oferta este considerata inacceptabila si daca este facuta cu scopul evident de a obtine un avantaj economic pentru ofertant. De asemenea, unitatile beneficiare nu pot accepta donatia indirecta, deghizata si nici fonduri banesti sau bunuri oferite cu titlu de imprumut de consumatie.

Ca modalitate de asigurare a transparentei este prevazuta publicarea, in extras, a unei fotocopii a raportului de acceptare pe pagina de internet a ordonatorului de credite acceptant sau, daca nu exista, a structurii ierarhic superioare, cu anonimizarea datelor cu caracter personal, a acelor informatii care ar putea ''leza, direct sau indirect, activitatea sponsorizata, bunele moravuri sau ordinea si linistea publica'' (conform art.5 alin.2 din Legea nr.32/1994), precum si a informatiilor ce tin strict procedurile interne de lucru ale entitatilor de la nivelul ordonatorului.

Situatia sponsorizarilor din cadrul MAI a intrat in atentia opiniei publice si a Guvernului ca urmare a tragediei din Clubul Colectiv, in urma careia si-au pierdut viata 63 de persoane.

Mai multe pe Stiripesurse.ro

Sursa: Stiripesurse.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii