Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Decrete semnate de Klaus Iohannis. A promulgat trei legi importante

ro

23 Oct, 2015 22:26 2126 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea Legii privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit știripesurse.ro.
 
Legea vizează instituirea unui regim care să pună la dispoziţia Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) un set de instrumente necesare intervenţiei cu promptitudine în cazul unui asigurător aflat în dificultate.
 
În expunerea de motive a actului normativ se precizează „instituirea unui regim care să pună la dispoziţia ASF un set de instrumente pentru a interveni cu promptitudine într-un stadiu incipient în cazul unui asigurător aflat în dificultate sau în curs de a intra în dificultate, astfel încât să garanteze continuitatea funcţiilor financiare şi economice critice ale acestuia, reducând în acelaşi timp la minim impactul situaţiei de dificultate a asigurătorului asupra pieţei asigurărilor şi sistemului financiar în general”.
 
Tot vineri, şeful statului a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2015 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice şi pe Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2015 privind stabilirea nivelului maxim al produsului apă grea destinat unităţilor 1 - 4 de la Centrala nuclearo-electrică Cernavodă pentru întreaga perioadă de exploatare a acestora, precum şi pentru gestionarea apei grele.



Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii