Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro S-a vândut Mega Image. Cea mai mare tranzacţie din ultimii 10 ani

ro

24 Jun, 2015 14:51 2637 Marime text
 
Grupul olandez Royal Ahold a reuşit să ajungă la un acord pentru preluarea grupului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, pentru circa 9,32 miliarde euro în acţiuni. Se formează astfel al patrulea mare retailer de alimente din Europa şi al cincilea din SUA, în cea mai mare tranzacţie din industria de retail din aproape 10 ani, informează stiripesurse.ro.

Investitorii Delhaize vor primi 4,75 de acţiuni Ahold pentru fiecare acţiune proprie, au anunţat miercuri cele două companii, relatează Bloomberg. Tranzacţia evaluează Delhaize la 90,04 euro pe acţiune, cu 2,3% peste cotaţia de la închiderea bursieră de marţi.

Acţionarii Ahold vor deţine 61% din compania rezultată în urma tranzacţiei şi vor primi 1 miliard de euro, sumă pe care retailerul olandez intenţionează să o returneze acţionarilor.

După ani de speculaţii, acordul a fost accelerat de intensificarea concurenţei în Statele Unite, venită inclusiv din partea Wal-Mart Stores.

Împreună, cele două companii operează aproape 6.300 de magazine la nivel mondial, au vânzări anuale de peste 54 de miliarde de euro şi acoperă peste 4% din piaţa de profil din Statele Unite, potrivit analizei Natixis.

Compania rezultată în urma fuziunii, numită Ahold Delhaize, va fi al patrulea mare retailer de alimente din Europa.

Integral pe stiripesurse.ro


Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii