Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţii în urma controalelor Antifraudă de pe Litoral Cătălin Predoiu - „Pe Ponta nu-l deranjează nimeni în cluburile din Peninsula Arabică“

ro

02 May, 2015 23:53 2497 Marime text
 
Reprezentanţii ANAF au declarat după controalele efectuate în perioada minivacanţei de 1 Mai că doar „câteva persoane vociferează”, după ce vineri mai multe maşini ale instituţiei au fost întâmpinate cu huiduieli în Vama Veche, relatează Gândul.info.

„Operaţiunea Litoralul” declanşată de ANAF în timpul vacanţei de 1 Mai nu a fost bine primită de turişti, inspectorii antifraudă fiind huiduiţi vineri în Vama Veche în timp ce intrau pe străduţele înguste pentru a controla mai multe terase şi restaurante.

„Sunt doar câteva persoane care vociferează. O să vă spun că au fost persoane care ne-au transmis că se întâmplă în continuare încălcări ale legii. Vă pot spune că primim sesizări prin serviciul tel-verde, primim şi petiţii scrise. Deci, este doar o problemă de percepţie, fiecare consideră cum crede sau dintr-un punct de vedere pe care subiectiv şi-l asumă”, a fost reacţia purtătorului de cuvânt al ANAF, Alexandru Cristea, după huiduielile de care au avut parte inspectorii anti-fraudă. 

"Vine controlul / Să-şi ia omorul"
Pentru a arăta că misiunea de pe litoral este una utilă, departamentul de comunicare al ANAF a postat pe Facebook un mesaj despre rezultatele controalelor: „Efectul controalelor Directiei Antifrauda: localurile de pe litoral fiscalizeaza incasari zilnice de sute de mii de lei. Un club din Mamaia a înregistrat vânzări fiscalizate, în numerar, de peste 221.000 de lei într-o singură seară. La începutul săptămânii viitoare vă vom prezenta rezultatele verificărilor desfăşurate la nivel naţional în timpul minivacanţei de 1 mai”, susţin cei de la ANAF. Apariţia ANAF în Vama Veche a produs reacţii printre vamaioţi, care i-au întâmpinat pe ofiţerii de la Antifraudă cu huiduieli şi cu scandări de galerie: "Vine controlul / Să-şi ia omorul", fiind pentru câteva secunde urarea de bun venit adresată inspectorilor de către turişti, se ma arată pe Gândul.info.

Aproximativ 200 de inspectori antifraudă din toată ţara au fost detaşaţi în acest weekend la malul Mării Negre ca să îi controleze pe proprietarii de hoteluri, restaurante şi terase din toate staţiunile de pe litoral, de la Năvodari la Vama Veche, în ciuda apelului adresat Guvernului de către hotelierii şi agenţii de turism de a nu se desfăşura controale până pe 4 mai, pe litoral, ca să nu sperie turiştii.

Reacţia lui Cătălin Predoiu -  „Pe Ponta nu-l deranjează nimeni în cluburile din Peninsula Arabică“

„Când guvernul e stupid: e bine să colectezi taxe, dar e oare cel mai bine s-o faci în plină zi de vacanţă, alungând din restaurante şi puţinii clienţi care ţin în viaţă bietul nostru turism? Razie de 1 mai în Vama Veche. Presupun că pe Ponta nu-l deranjează nimeni la ora asta în cluburile din Peninsula Arabică”, scrie Predoiu în mesajul său, citat de Gândul.info

El a ţinut să precizeze că nu a fost ”personal deranjat de o astfel de razie”, deoarece nu este în vacanţă. 

„Am primit fotografia de la un turist revoltat care nu a putut să-şi termine desertul, pentru că localul a fost închis. Întrebarea sa e legitimă: nu puteau face controlul ieri, în zi de lucru?”, a scris Cătălin Predoiu, potrivit Gândul.info.

Sursa: Gândul.info
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii