Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Percheziţii la firma turcului care a accidentat mortal un poliţist

ro

17 Sep, 2015 10:27 1593 Marime text
 
La o lună după decesul poliţistului Gheorghe Ionescu, accidentat intenţionat de afaceristul turc Abdullah Atas, supranumit „sultanul veiozelor”, firma şoferului vinovat este percheziţionată de poliţiştii de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, potrivit știripesurse.ro.
 
În perioada 2010-2015, ar fi introdus în ţară, din spaţiul extra şi intracomunitar, cantităţi importante de materiale, pe care le-au comercializat, atât către alţi distribuitori cât şi prin intermediul magazinelor proprii, situate în Bucureşti şi Ilfov. Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi a TVA aferente veniturilor realizate, cei în cauză ar fi creat circuite comerciale fictive, înregistrând în contabilitate cheltuieli nereale, reprezentând fie achiziţii de la firme cu comportament de tip fantomă, fie achiziţii supraevaluate ale întregului fond de comerţ, al unor societăţi controlate prin interpuşi şi aflate în insolvenţă sau lichidare.
 
Firmele fantomă sunt administrate de persoane de condiţie modestă, fără studii, unele dintre acestea având sediul în comuna Sinteşti, judeţul Ilfov fiind implicate şi în alte scheme evazioniste. În perioada de referinţă au fost înregistrate în contabilitatea societăţilor facturi fiscale fictive, în valoare de peste 4 milioane de euro, prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului fiind de 1,5 milioane de euro.
 
Joi, 17 septembrie, sunt puse în aplicare 12 mandate de percheziţie, emise de Tribunalul Bucureşti, pentru domiciliile persoanelor bănuite şi ale asociaţilor firmelor fantomă, precum şi pentru sediile societăţilor comerciale în cauză şi punctele de lucru ale acestora, situate în Bucureşti şi judeţul Ilfov. În baza mandatelor de aducere vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 un număr de 18 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală.



Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii