Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O stewardesă româncă a fost ucisă de Statul Islamic!

ro

29 Feb, 2016 23:09 5855 Marime text
 
O stewardesă pe jumătate româncă a căzut victimă unui atac terorist al Statului Islamic. Avionul în care se afla femeia aparţinea companiei ruse Metrojet şi decolase din Egipt, din Sharm el-Sheikh urmând să ajungă la Sankt Petersburg, unde o aştepta logodnicul ei, scrie stiripesurse.ro.
 
Tânăra se numea Irina Olaru şi se născuse într-o familie din Gorno-Altaisk, mama ei fiind româncă, iar tatăl din Altai.
 
Urma să se căsătorească cu logodnicul ei, Ilia, însă tragedia aviatică provocată de un atac terorist al militanţilor Statului Islamic din Egipt i-a ruinat planurile pe vecie. În data de 31 octombrie 2015, un avion al companiei aviatice ruse Metrojet, care decolase de la Sharm el-Sheikh şi se îndrepta spre Sankt Petersburg a fost lovit de o rachetă trasă de terorişti. Toate cele 224 de persoane, între care se afla şi stewardesa de origine română, au murit în urma tirului cu rachetă care a lovit avionul desupra Insulei Sinai.
 
În ziua fatală, logodnicul Irinei se dusese la aeroport să îşi întâmpine viitoarea lui soţiei. Dar vestea prăbuşirii avionului a picat ca un trăsnet asupra lui. A aşteptat-o în zadar, sperând că scăpase cu viaţă. Peste câteva zile, în locul ei a venit un sicriu gol.
 
Irina avea doar 22 de ani şi îşi dorise să devină stewardesă. A plecat de acasă când avea 20 de ani, la Novosibirsk, ca să înveţe meseria de stewardesă. A devenit însoţitoare de bord.
 

"Am locuit cu ea mai bine de un an. Era ca un motor, într-o continuă mișcare. N-avea stare, veșnic agitată. Niciodată nu o vedeam fără un zâmbet pe chip", a povestit o colegă de-a ei, Svetlana. Ea a mai spus că mama şi sora tinerei nici nu au avut ce să îngroape, deoarece trupul neînsufleţit al Irinei se făcuse bucăţi şi era carbonizat, ca şi celalte cadavre ale persoanelor aflate în aeronava doborâtă de Statul Islamic. "Au îngropat sicriul gol. Avea doar 22 de ani, a mai spus Svetlana.




Mai multe pe: Stiripesurse.ro
Sursa text și foto: Stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii