Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Laura Codruţa Kovesi, dezvăluiri în instanţă despre Bercea Mondial

ro

11 Sep, 2015 14:22 1556 Marime text
 
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri că Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a negat oficial toate acuzaţiile pe care i le adusese anul trecut, din duba poliţiei, scriu jurnalistii de la stiripesurse.ro

Afirmaţia a fost făcută la Tribunalul Bucureşti, în cadrul procesului în care Laura Kovesi a dat în judecată Antena 3. 

La acest termen, Kovesi a răspuns la 10 întrebări, în cadrul unui interogatoriu propus de avocatul postului Antena 3. 

Una dintre întrebări a fost de ce nu l-a dat în judecată pe Sandu Anghel, după ce acesta a acuzat-o pe ea şi pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, că le-a dat mită. 

Kovesi a explicat că nu l-a dat în judecată, deoarece acesta a negat, într-un cadru oficial, acele acuzaţii şi nu a vrut să facă un denunţ sau plângere împotriva ei.

Vezi şi: FINAL în meciul Kovesi vs. Antena 3

Tot acum, instanţa l-a audiat şi pe fostul procuror Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat iniţial dosarul lui Bercea, el fiind propus ca martor de avocatul postului Antena 3. 

În declaraţia sa, Eugen Iacobescu a spus că, în anul 2011, procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova i-a luat dosarul în care era cercetat Bercea Mondial, însă el a negat că Laura Kovesi ar fi avut vreo legătură cu acest lucru. 

El a relatat că a făcut o plângere faţă de această decizie la procurorul general de atunci, Laura Kovesi, însă plângerea i-a fost respinsă, apreciind totuşi că acest demers a fost legal. 

Eugen Iacobescu a recunoscut că, în ziua în care i s-a luat dosarul, a declarat presei că există suspiciuni în dosarul lui Bercea cu privire la săvârşirea de către persoane cu rang înalt a unor infracţiuni de corupţie, însă nu s-a referit la Kovesi. 

"Ce am declarat nu are nicio legătură cu Laura Kovesi. Nu doamna Kovesi mi-a luat dosarul, ci şeful de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Nici pensionarea mea nu are legătură cu doamna Kovesi. Este exclus ca Laura Kovesi sau Livia Stanciu să fi luat mită de la Sandu Anghel", a mai spus Iacobescu. 

Deşi a fost propus ca martor de Antena 3, declaraţia lui Iacobescu l-a nemulţumit pe avocatul postului de televiziune, care a susţinut că afirmaţiile acestuia au fost mai acide în anul 2011. 

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 16 octombrie, când va avea loc judecata pe fond a dosarului. 

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu. 

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să plătească în solidar suma de 1 milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. 

Kovesi susţine că în emisiunea difuzată de postul Antena 3 în data de 19 iunie 2014 au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane. 

''Afirmaţii de genul: 'doamna Kovesi trebuie să răspundă dacă s-a ocupat de protecţia personală a domnului Traian Băsescu şi a familiei sale'. (Mihai Gâdea); 'Dar Kovesi ar trebui ea să se aresteze, ori singură, ori să o ajute poate nevolnicii ăia de la Parchetul General, pentru faptul că a muşamalizat acum dosarul ăsta timp de câteva zile bune (...) asta a făcut Kovesi. Kovesi a încercat să mătrăşească dosarul ăsta, să-l închidă, să-l îngroape' (Ciuvică Mugur);'Ce motive de întâlnire, pentru întâlniri din astea conspirative, există pentru procurorul şef al DNA să se întâlnească cu un judecător de la Înalta Curte? În parcare...'(Bianca Nae) ...'Niciun motiv. Asta-i întâlnire de mafioţi. Nu poţi să te întâlneşti procuror general şef cu judecător de la Înalta Curte în parcare. Asta e întâlnire între golani, între mafioţi, eventual între nişte securişti care schimbă nişte informaţii, dar în niciun caz întâlnire între reprezentanţii cei mai înalţi ai justiţiei independente din România' (Mugur Ciuvică) - fiind total mincinoase, sunt de natură să genereze prejudiciu ce justifică răspunderea patrimonială. În fapt, întâlnirea prezentată drept 'conspirativă' reprezintă una dintre deplasările procurorului şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi, împreună cu fostul său consilier, domnul judecător Horia Valentin Şelaru, în loc public, spre sala de sport", se arată în acţiune. 

Kovesi mai susţine că pe parcursul întregii emisiuni a fost prezentat ''un material în întregime mincinos'', aşa încât reiese cu certitudine că persoana juridică SC Antena 3 este titularul dreptului în raportul juridic dedus judecăţii alături de pârâţii, persoane fizice, care au făcut afirmaţiile mincinoase şi defăimătoare. 



Integral pe stiripesurse.ro


Sursa: stiripesurse.ro
Sursa foto: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii