Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu la o biserică ortodoxă chiar în noaptea de Paște. Cinci persoane rănite

ro

02 May, 2016 18:59 1833 Marime text
 
Pompieri au luptat împotriva unui incendiu uriaş la o biserica istorică din Manhattan duminică seară, după ce enoriaşi sârbi au sărbătorit Paştele în lăcaş, relatează NBC New York, citat de stirileprotv.ro

Incendiul a izbucnit duminică seară şi a cuprins rapid Catedrala Ortodoxă sârbă Sfântul Sava din cartierul Flatiron, potrivit postului FDNY. Peste 700 de enoriaşi au participat la slujba de Paşte duminică, însă catedrala era goală când a izbucnit sinistrul.
Un îngrijitor al lăcaşului a observat incendiul în momentul în care a încercat să între în clădire, însă nu a putut din cauza flăcărilor, potrivit unor oficiali.
Alte cinci persoane, inclusiv pompieri, au fost rănite uşor, potrivit unor oficiali. Trecători îngroziţi priveau cum flăcările ieşeau prin vitralii. Enoriaşii erau devastaţi.
Catedrala, cunoscută anterior sub numele de Capela Trinităţii, a fost proiectată în 1850 de către arhitectul Richard M. Upjohn, în stil neogotic.
Capela a fost o Biserica Episcopală timp de mai multe decenii, până în 1915, când zona a devenit mai comercială. Biserica Ortodoxă sârbă a cumpărat lăcaşul de la Dioceza Episcopală din New York în 1943. Biserica a fost desemnată un punct de reper al New Yorkului în 1968.
Pompieri au stropit structura cu apă până noaptea târziu. Ei au avertizat că structura se poate surpă în orice moment.

​Sursa: Stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii