Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Decizie fără precedent în România - se scot pontajele

ro

11 Apr, 2015 20:39 1963 Marime text
Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal anunță o decizie fără precedent în România: se scot pontajele, informează www.stiripesurse.ro.

”Prelucrarea datelor biometrice (amprentele) ale angajaților în scopul întocmirii pontajului și supravegherea video a acestora în birouri – declarate nelegale de către instanțele de judecată

În urma unor investigații efectuate la plângere sau sesizare, la sediul unor angajatori, Autoritatea de Supraveghere a constatat faptul că aceștia au implementat o serie de sisteme de monitorizare a timpului de muncă al angajaților prin înregistrarea amprentelor acestora în scopul întocmirii pontajului. Totodată, s-a constatat faptul că angajatorii au recurs și la supravegherea video a angajaților în birouri.

Aceste măsuri însă, nu au fost luate cu respectarea dispozițiilor Legii nr. 677/2001 și ale Deciziei nr. 52/2012.

Pentru aceste motive, angajatorii respectivi au fost sancționați cu amendă, sancțiuni care au fost menținute de către instanțele de judecată, prin hotărâri definitive și irevocabile, confirmându-se astfel temeinicia și legalitatea măsurilor luate de către Autoritatea de Supraveghere.

Integral pe www.stiripesurse.ro
Sursă text: www.stiripesurse.ro
Sursă foto: pontaje.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii