Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Călin Popescu Tăriceanu, desființat de un membru CSM- „Doar aşa putem curăţa societatea”

ro

10 Sep, 2015 23:12 1180 Marime text
 
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că ar putea exista anumite „nepotriviri” în acţiunile DNA referitoare la primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi invită partidele politice parlamentare să adopte de urgenţă un program legislativ menit să rezolve „gravele probleme din Justiţie”, potrivit știripesurse.ro
 
La apelul lui Tăriceanu a răspuns unul dintre membrii CSM, Horațius Dumbravă. Acesta îi dă o replică dură șefului Senatului, căruia îi explică modul în care funcționează justiția.
 
„Tăriceanu versus justiţia română. Declaraţia recenta a domnului Tăriceanu la adresa justitiței este foarte gravă, pentru că a făcut-o din perspectiva forului legislativ, de la cel mai avizat membru al său – Preşedintele Senatului – și a fost și postată pe site-ul oficial al Parlamentului României.
 
Interpretand-o, înteleg că judecătorii, prin faptul că admit cereri de arestare preventivă înaintate de Ministerul Public, ar săvârși un atentat constituţional la adresa altor puteri în stat şi că s-ar aduce chiar atingere stabilităţii democraţiei ţării.
 
Spun judecătorii pentru că ar trebui să fie clar că nu procurorii decid în cauzele penale, ei sunt cei care propun. Iar denunţul se coroborează cu alte probe pentru a forma convingerea judecătorului că propunerea procurorului este corectă. Soluţiile, pe care le are la îndemână judecătorul, sunt de admiterea sau respingerea solicitării. Mi-e clar că domnul Tăriceanu crede că justiția e abuzivă, în special acum, când sunt arestați foarte mulți politicieni.Vă asigur că emoţia politică sau aşa zisa „instabilitate” gravă între puterile statului, adusă de denunţători cu mâna magistraţilor, este străină judecătorilor atunci când analizează propunerile sau cererile procurorilor.De altfel, eu ca cetăţean, tocmai pentru cele afirmate mai sus, fac un apel ca toți cei care constată o faptă de natură penală, să o denunţe şi să-şi asume responsabil acest gest cetăţenesc. Doar aşa putem curăţa societatea românească de flagelul corupţiei.”, e mesajul lui Dumbravă.


Text preluat de pe stiripesurse.ro



Sursa: stiripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii