Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro BOMBĂ în Dosarul Microsoft. Au fost scoși de sub urmărirea penală

ro

24 Aug, 2015 20:30 1883 Marime text
Mecanismul şpăgii, devoalat de procurorii anticorupţie în dosarul „Microsoft”, îi are ca protagonişti pe afaceristul Claudiu Florică şi pe fostul tenisman Dinu Pescariu.

Claudiu Florică şi partenerul său în afaceri, Dinu Pescariu, “actorii” principali din dosarul Microsoft, au fost scoşi de sub urmărire penală de procurori şi nu vor compărea în faţa instanţei care soluţionează acest dosar după ce aceştia au denunţat gruparea de intermediari Udrea-Cocoş-Niro-Pinalti, scrie ştiripesurse.ro.

Deşi aceştia au planificat întreaga afacere, au coordonat-o, au intermediat-o şi finanţat-o cu bani ce s-au dovedit a fi mită, cei doi au fost scoşi de sub urmărirea penală de către procurori, graţie denunţurilor pe care le-au făcut împotriva grupării de intermediari Udrea-Cocoș-Niro-Pinalti, scrie Jurnalul Naţional.

Pescariu şi Florică nu doar că nu vor compărea în faţa instanței în acest megadosar, dar rămân inclusiv cu beneficiile operaţiunilor ilicite derulate pentru închirierea către statul român a licenţelor informatice Microsoft.

Dosarul „Microsoft” se judecă, aşadar, fără mituitor. Însă contractele cu statul român derulate de firmele controlate de afaceristul Claudiu Florică sunt mult mai numeroase, iar ele nu fac, în mod ciudat, obiectul niciunei verificări din partea anchetatorilor. Prin două societăţi, D.I.M. Soft SRL şi Abacus Systems & Solutions SRL, „creierul” afacerii „Microsoft” a încasat de la stat, în perioada guvernării „portocalii”, peste 22,6 milioane de euro.

Operaţiunea mitei din dosarul „Microsoft” este deja cunoscută şi reprezintă modul prin care un operator internaţional care activează pe piaţa software a obţinut un contract de aproape 100 de milioane de euro de la statul român. Pe piaţa locală în domeniu, Claudiu Florică şi Dinu Pescariu au reuşit să deschidă uşile tuturor guvernelor din perioada 2003- 2009, pentru a impune statului român achiziţia licențelor Microsoft.

Dosarul se află în instanţă, fără Florică şi fără asociatul său Pescariu, cei care, în urma de- nunţurilor oferite procurorilor, au scăpat de orice fel de problemă penală în acest caz. În plină activitate infracţională, ce face astăzi obiectul dosarului „Microsoft”, Claudiu Florică dădea tun după tun cu contracte similare încheiate cu statul român.

SC D.I.M. Soft SRL, una dintre firmele care apar în dosarul „Microsoft”şi care este administrată de nimeni altul decât Claudiu Florică, şi Abacus Systems & Solutions SRL au derulat, în perioada 2007-2012, nu mai puţin de 55 de contracte cu statul, atât la nivel central, cât şi la nivel local sau la nivel de structuri subordonate ori regii autonome.

Unele dintre cele mai „grele” contracte au fost încasate în anul electoral 2008, când au avut loc alegeri locale şi parlamentare, dar şi în anul 2009, atât înainte, cât şi imediat după alegerile. Suma totală a acestor contracte se ridică, cu tot cu TVA, la 71,2 milioane de lei, adică peste 22,6 milioane de euro, la paritatea leu-euro de la vremea respectivă.

Multe dintre aceste contracte au vizat instituţiile de forţă ale statului român, cum ar fi Ministerul de Interne, DIICOT sau ANAF, dar şi alte autorităţi din subordinea Guvernului României.

Articol integral pe 
STIRIPESURSE.RO.
Sursa text + foto: STIRIPESURSE.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii