Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apple "atacă" Google cu un nou motor de căutare pe Internet

ro

07 Feb, 2015 10:34 1477 Marime text
Apple se pregăteşte să lanseze propriul motor de căutare care va rivaliza cu Google, scrie capital.ro. Sky News anunță ca Apple caută un Project Manager care să lucreze la "o platformă de căutare pentru sute de milioane de oameni", relatează yoda.ro.
 
Google, cel mai accesat site din Romania, înaintea Facebook conform datelor Gemius, ar poate avea un rival pe măsură în motorul de cautare al celor de la Apple. Candidatul la postul de Project Manager "va avea un rol în revoluționarea modului în care oamenii îşi folosesc calculatoarele și telefoanele mobile".
 
Google este în acest moment liderul incontestabil în domeniu, avand 67% din piața din Statele Unite, Bing fiind pe locul 2, la mare distanță. Deși cei de la Apple nu se așteapta ca mulți utilizatori să faca saltul imediat de la Google la motorul lor de căutare, acesta ar urma sa fie preinstalat pe device-urile Apple, conform yoda.ro.
 
În prezent, Apple folosește Google ca pagină de pornire pentru browserul Safari, dar și Microsoft Bing atunci cand utilizatorii efectueaza căutari cu ajutorul lui Siri. Însă înțelegerea de a folosi Google pe Safari expiră anul acesta.

Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii