Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro 500 de euro pe lună, timp de un an, pentru românii care se întorc în ţară

ro

05 Jul, 2015 10:41 1606 Marime text
 
Senatorul UNPR Constantin Popa propune acordarea unei indemnizaţii lunare de 500 de euro, timp de un an, pentru românii care se întorc în ţară. Ideea i-a venit în urma discuţiilor din oamenii din colegiul său parlamentar, care s-au plâns de lipsa cadrelor medicale, potrivit stiripesurse.ro.

„Prin activitatea mea în Parlamentul României încerc să găsesc soluții la aceste probleme stringente ale societății românești. Nu sunt absurd să spun acum că statul român trebuie să dea bani celor plecați în străinătate să se întoarcă și vreau să subliniez acest lucru pentru a nu fi înțeles greșit. Însă, când vine vorba de anumite categorii, precum medicii, acolo unde vedem exodul acestora, cred că trebuie să vedem ce soluții găsim pentru a-i readuce în țară.

Eu am venit cu o propunere, cea a acordării unei sume de 500 de euro lunar timp de un an, însă conform unor anumite criterii și pentru anumite categorii profesionale pe care urmează să le stabilim. Este un prim pas spre soluționarea exodului de cadre medicale. Demersul meu este acela de a veni în spațiul public, de a prezenta ideile mele și de a avea un dialog la nivelul societății civile. Precizez faptul că toate aceste lucruri sunt la nivel de dezbatere .

Sunt conștient că există o serie de măsuri economice care vor trebui luate. În același timp cred că suntem obligați să găsim modalități prin care să rezolvăm aceste deficiențe de la nivelul societății. În Buzău, spre exemplu, este o mare problemă în privința cadrelor medicale. Sunt sate în care nu există medici, chiar în spitalul județean sunt unele posturi cheie care nu sunt ocupate. Așadar, trebuie să vedem ce soluții sunt”, spune senatorul Constantin Popa, potrivit stiripesurse.ro.

Articol integral pe Stiripesurse.ro
sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii