Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătoarea de tenis de masă Alexandra Chirametli locuieşte la Tours „Francezii îşi iubesc foarte mult ţara“

ro

14 Jul, 2015 00:00 2340 Marime text
Aflată de câţiva ani în Franţa, jucătoarea constănţeană de tenis de masă Alexandra Chirametli se simte foarte bine printre francezi. Tânăra locuieşte în oraşul Tours şi este legitimată la echipa Joue-les-Tours.

„Sunt fericită că am venit în Franţa şi că locuiesc aici. Francezii sunt foarte săritori şi îşi iubesc nespus ţara. Am cunoscut o mulţime de persoane deosebite. La mulţi ani, Franţa!“, a ţinut să transmită Alexandra, de la Tours, astăzi, de Ziua Franţei. Tânăra de 28 de ani şi-a întâlnit în Franţa şi iubirea vieţii, pe David Ramos (26 de ani), şi el jucător de tenis de masă. Acesta s-a născut în Franţa, dar părinţii săi sunt portughezi. Cei doi tineri s-au cunoscut prin intermediul tenisului de masă, iar de curând au devenit părinţi, Alexandra născând o comoară de fetiţă, care va purta prenumele Mya Victoria Maria.

Cum au ales prenumele

„Mya” a fost ales de mămică şi de tătic, iar „Victoria” şi „Maria”, după numele celor două bunici, Victoria fiind mama constănţencei, iar Maria, a lui David. „Am vrut ca primul prenume să fie unul scurt şi ne-am uitat pe Internet, iar aici, în Franţa, Mya se întâlneşte destul de rar”, spune Alexandra. Venirea pe lume a fetiţei este ca un dar dumnezeiesc, aceasta născându-se în ziua şi luna în care, în urmă cu 14 ani, tatăl Alexandrei trecea în nefiinţă! Naşterea a fost naturală, nu prin cezariană, deci nu tinerii părinţi au programat data, ca un omagiu adus tatălui sportivei, ci atunci a venit fetiţa, chiar mai devreme cu o lună faţă de termen!

Medaliată la Europene şi la Mondiale

Alexandra Chirametli s-a născut la Constanţa, pe 11 aprilie 1987. A început tenisul de masă la vârsta de patru ani, la „fabrica de campioni” a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, căruia avea să-i aducă multe medalii, atât la competiţiile interne, cât şi la cele internaţionale. Prima care a lucrat cu Alexandra a fost antrenoarea Olimpia Purendea, după care jucătoarea a fost pregătită de corpul tehnic format din Viorel Filimon, Liliana Sebe şi Stelian Haşoti. În ţară, jucătoarea a fost multiplă campioană naţională şi medaliată la toate categoriile de vârstă. În calitate de componentă a loturilor naţionale de cadete şi junioare ale României, a urcat pe podium atât la Europene, cât şi la Mondiale, în diferite probe.

A mai jucat în Olanda şi în Italia

În străinătate, a jucat doi ani în Olanda, un sezon în Italia, iar de mai mulţi ani se află în Franţa, unde întâi a jucat la CP Mirande, iar apoi la formaţia Joue-les-Tours. În oraşul Tours, se mai află o reprezentantă a tenisului de masă din Constanţa, campioana europeană Antonela Manac, iar în Franţa este stabilit şi Ovidiu Giurescu, format şi el la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii