Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Evenimentul anului“ Ambasada Franței la București găzduiește o recepție „eco”, cu meniu „franco-român”

ro

14 Jul, 2015 13:18 2023 Marime text
 
Iluminatoare alimentate cu energie solară, veselă biodegradabilă, un mini-concert de jazz manouche dar și un meniu ce include preparate precum millefeuille cu brânză brie și pepene de Dăbuleni, terină de foie gras și dulceață de gogonele se numără printre elementele recepției ce va avea loc la Reședința Franței, astăzi, pentru celebrarea zilei de 14 Iulie, informează Agerpres.

Anul acesta elementul principal al recepției de Ziua Franței este grija pentru mediu, sub auspiciile conferinței „Paris Climat" ce va avea loc în decembrie. Astfel, invitațiile la eveniment au fost exclusiv electronice, vasele în care vor fi servite preparatele speciale din meniu sunt, în proporție de 50 la sută reciclabile, iar produsele culinare sunt bio și provin de la producători locali, relatează Agerpres.

În meniul recepției de la Ambasada Franței se regăsesc pepenele de Dăbuleni și brânza brie, terina de foie gras, dulceața de gogonele și un mini chec cu cârnați de Pleșcoi, brânză de capră și piersici.

COP21, eveniment cunoscut și sub numele de „Paris Climat" va fi una dintre cele mai ample conferințe găzduite de Franța. Unul din obiectivele acestei întâlniri la nivel înalt este o eventuală semnare a unei înțelegeri între țări care să limiteze încălzirea globală sub 2 grade Celsius. Astfel, în spiritul acestei viitoare conferințe, reprezentanții Ambasadei Franței la București își invită partenerii să acționeze responsabil față de mediul înconjurător, mai scrie Agerpres.

În total au fost trimise, exclusiv online de data aceasta, aproximativ 5.000 de invitații.

Sistemul de confirmare a făcut ca anul acesta numărul de porții pentru recepție să fie exact și astfel să fie evitată risipa de mâncare, a explicat chef-ul Reședinței Franței, Andrei Tămaș, care s-a ocupat de fiecare detaliu din meniu.

Vinurile ce vor însoți preparatele speciale sunt, de asemenea, de proveniență franceză sau română.

Pentru personalul Ambasadei Franței la București, ziua de 14 iulie este „evenimentul anului".



Sursa: Agerpres



Citește și MENIU SPECIAL PENTRU INVITAŢII AMBASADEI FRANŢEI ÎN ROMÂNIA (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii