Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A şaptea activitate de acest gen 20 de poliţişti români, în misiune operativă în Franţa

ro

14 Jul, 2015 00:00 1936 Marime text
20 de poliţişti români vor participa, în perioada 8 iulie - 28 august, la o nouă misiune de tip suport operativ - patrulare, în Paris, Franţa. Aceştia vor însoţi autorităţile de resort pariziene în activităţi de patrulare, misiuni de siguranţă publică şi vor acorda sprijin şi asistenţă directă în instrumentarea cauzelor de natură judiciară, în care sunt implicate persoane de cetăţenie română.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie ce a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie. „Aportul Poliţiei Române la creşterea cooperării poliţieneşti în plan european şi internaţional plasează România în topul statelor care luptă împotriva criminalităţii.

Misiunile operative pe care le-am derulat împreună cu partenerii francezi şi-au atins obiectivul, iar în actualul context de securitate, această nouă misiune va contribui la întărirea colaborării dintre Poliţia Română şi Poliţia Franceză. Vă urez să aveţi o misiune fără evenimente nedorite şi vă asigur de întreg sprijinul meu“, le-a transmis şeful Poliţiei Române poliţiştilor care participă la misiune. Misiunile de suport operativ desfăşurate de poliţiştii români pe teritoriul Franţei au început în anul 2012, aceasta fiind cea de-a şaptea activitate de acest gen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii