Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce gătim de 4 Iulie? Reţeta faimoasei plăcinte americane

ro

04 Jul, 2015 13:43 2801 Marime text
Pentru un 4 iulie festiv, gospodinele pregătesc celebra plăcintă cu cireşe. Pentru aluatul de plăcintă, se folosesc următoarele ingrediente: 350 de grame de făină, 1/2 linguriţă de sare, 2 linguri de zahăr, 220 de grame de unt şi 100 ml de apă rece. Umplutura este pregătită din 500 de grame de cireşe fără sâmburi, 150 de grame de zahăr, 2-3 linguriţe amidon, sare, suc de lămâie, extract de vanilie şi 25 de grame de unt.
 
Se amestecă făina cu sarea şi zahărul, apoi se adaugă untul rece şi, treptat, apa rece. Aluatul obţinut se împarte în două (3 sferturi cu 1 sfert). Partea mai mare se întinde în tavă şi se pune la frigider, în timp ce partea mai mică se întinde într-o foaie şi se taie fâşii de un cm, care se pun şi ele la rece. Separat, se amestecă uşor cireşele cu zahărul, amidonul, sarea, zeama de lămâie şi extractul de vanilie. După zece minute, se toarnă umplutura peste aluatul din tavă. Deasupra se presară untul tăiat bucăţele, apoi se aşază fâşiile de aluat în formă de zig-zag.
 
Suprafaţa se unge cu ou şi se presară puţin zahăr. Se lasă la cuptor până când aluatul se rumeneşte, iar amestecul cu cireşe arată ca şi cum ar fierbe. Plăcinta cu cireşe se poate transforma uşor în plăcintă cu vişine, cu caise sau cu mere.
 
Sursa foto: recipes.asda.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii