Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrece în stil american! Cum să prepari un curcan pentru 12 invitaţi

ro

04 Jul, 2015 12:41 3820 Marime text
De obicei, curcanul american este pregătit în zile de sărbătoare. Următoarele ingrediente sunt necesare pentru o masă de 12 persoane: o ceapă albă, măghiran, rozmarin (o cană), 25 ml de coniac, un măr, un pachet de unt, 20 ml de ulei de floarea-soarelui, o ţelină, piper, sare şi, bineînţeles, un curcan.
 
Curcanul spălat se şterge cu prosoape de hârtie. Rozmarinul şi măghiranul se presară sub piele, în timp ce mărul, ţelina şi ceapa se adaugă în interiorul curcanului. Pentru o aromă şi mai deosebită, se pot folosi ierburi aromatice, portocale sau căţei de usturoi.
 
Curcanul se aşază cu pieptul în sus într-un vas şi se unge cu untul topit. Apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptor, la 200 de grade, timp de 20 de minute. Ulterior, temperatura se reduce la 175 de grade pentru următoarele două ore. Apoi, curcanul se coace o oră la 100 de grade. Atenţie, după ce au trecut 90 minute, se unge cu sosul format din ulei, coniac, sare şi piper. Curcanul este gata când un termometru pentru carne, introdus în partea cea mai cărnoasă, arată 80 de grade şi acelaşi termometru introdus în umplutura curcanului arată între 70 şi 75 de grade. Se lasă să se răcească 15 minute, înainte de a fi servit.
 
Sursa foto: sleepcity.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii