Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Zona Dobrogei începe să se stingă” Echipa de rugby CSRTM Callatis Mangalia s-a retras din Divizia A

ro

22 Sep, 2016 00:00 1640 Marime text
Federaţia Română de Rugby a anunţat că CSRTM Callatis Mangalia s-a retras din Divizia A, eşalonul al treilea din România. Oficialii formaţiei au fost nevoiţi să ia această decizie (încă înainte ca formaţia să susţină primul joc din ediţia de campionat 2016/2017), întrucât nu au primit sprijin financiar. 
 
CSRTM Callatis Mangalia a avut liber în prima etapă, iar în runda a doua ar fi trebuit să întâlnească pe teren propriu, sâmbătă, 24 septembrie, RC Griviţa Bucureşti, campioana în exerciţiu a Diviziei A. „Retragerea echipei Callatis Mangalia este o mare pierdere, pentru că zona Dobrogei este una care începe să se stingă. S-a dus întâi RCJ Farul, acum situaţia se repetă cu cei de la Callatis. În acest moment, la nivel de seniori, reprezintă Dobrogea CS Năvodari, care joacă în DNS (n.r. divizia secundă), şi Tomitanii Constanţa, care evoluează în Divizia A, dar şi în Campionatul Naţional Under-20”, a declarat Mircea Paraschivescu, directorul Departamentului Competiţii din cadrul FRR, potrivit super-liga.ro.
 
Clubul CSRTM Callatis Mangalia va evolua doar în faza preliminară a Diviziei Naţionale de juniori Under-16. În Divizia A, în locul formaţiei Callatis a fost inclusă Dinamo U-20, care, la fel ca Tomitanii, va juca atât în Divizia A, cât şi la competiţia de la categoria sa de vârstă. Dinamo va puncta în sezonul regulat al eşalonului secund de seniori, dar nu va intra apoi în fazele finale.
 
În prima etapă a Diviziei A, juniorii de la Tomitanii (antrenor, Cristian Cojocaru) au jucat în fieful campioanei Griviţa Bucureşti şi au fost aproape de un rezultat mare, pierzând cu 15-24. În runda de la finalul acestei săptămâni, echipa constănţeană joacă pe teren propriu (stadionul „Mihai Naca”), sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 13.00, cu Sportul Studenţesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii